Mehmet Ali Yılmaz‘ın ölümü sonrası ailesinden açıklama Mehmet Ali Yılmaz‘ın ölümü sonrası ailesinden açıklama

Suiçmez açıklamasında, "Bugün, milletimizin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinde önemli bir yere sahip olan İstiklal Marşı'mızın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 103. yıl dönümünü kutlamanın onurunu yaşıyoruz. Bu vesileyle, Kurtuluş Savaşı'mızın kahramanlarından, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü, vatanı için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi, ayrıca milletimizin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin simgesi olan İstiklal Marşı'nın yaratıcısı, büyük şair Mehmet Akif Ersoy'u rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz," dedi.

Suiçmez, Mehmet Akif Ersoy'un, milletimizin bağımsızlık mücadelesindeki birlik ve beraberlik ruhunu güçlü bir şekilde ifade ettiğine dikkat çekerek, "İstiklal Marşı, o zor günlerin sadece bir tanığı değil, aynı zamanda yürekten bir destanıdır ve bugün de bizlere yol göstermeye devam etmektedir. İstiklal Marşı, milli mücadelemizin sembollerinden biri olarak, Türk milletinin özgürlük ve bağımsızlık aşkının ebediyen yaşamasını sağlamaktadır," ifadelerini kullandı.

Açıklamasının sonunda Suiçmez, "Bu anlamlı günde, marşımızın kabulünün 103. yılında, gelecek nesillere de bu değerleri aktarmak ve yaşatmak adına bir kez daha kenetlenerek, büyük Türk milletinin bağımsızlık ve hürriyetini daima koruma sözü veriyoruz," diyerek sözlerini tamamladı.