Avrasya Üniversites tarafından yayımlanan basın açıklamasında, üniversitenin seçim malzemesi olarak kullanılmasına tepki gösterildi.

işte o açıklama;

Kamuoyunun Dikkatine!

Mahalli seçimlerin yaklaştığı son günlerde bir kısım basın yayın organında ve sosyal medyada, Avrasya Üniversitesi isminin seçim malzemesi olarak kullanıldığına yönelik beyanlara rastlamaktayız. 

Bilindiği üzere Avrasya Üniversitesi, 5 yerleşkesi (Pelitli, Yalıncak, Çimenli, Yomra ve Kaşüstü) 6.000 öğrencisi ve 400 personeli ile Trabzon’da yükseköğretim faaliyeti veren Karadeniz Bölgesinin ilk ve tek Vakıf Üniversitesi'dir. 

Avrasya Üniversitesi yükseköğretim hizmeti veren bir eğitim kurumu olarak bu niteliği ile  siyasetüstüdür ve asla siyaset konusu ve seçim malzemesi olarak kullanılamaz.

Öte yandan Avrasya Üniversitesi’nin herhangi bir yerleşkesinin veya bölümünün eğitime devam edip etmeyeceğine de başka bir kurumun değil, Üniversite Yönetiminin karar vereceği herkesin malumudur.  

Özellikle beş yıldır Yomra ilçesini bu önemli eğitim kurumundan mahrum bırakan zihniyetin üniversitemizin ismini seçim propagandası yapması çok manidardır. Yomra halkı ile kurum olarak bir problemimiz yoktur. Aksine birçok Yomralının evladı üniversitemizde eğitimini sürdürmekte, birçok Yomralı ailemiz ısrarla öğrencilerine üniversitemizi tavsiye etmektedir. Ancak Yomra halkını bu önemli eğitim kurumundan mahrum bırakan zihniyetin yaptığı eylemler sebebiyle maalesef Yomra halkı da zarar görmektedir.

Tek amacımız Yükseköğretime ve özellikle bölgemize eğitim anlamında en iyi hizmeti sunmaktır. Avrasya Üniversitesi Yomra yerleşkesinin açılıp açılmayacağına Avrasya Üniversitesi’nden başka bir kurum ya da şahıs karar veremez. 

Açıklanan nedenlerle, Avrasya Üniversitesinin “eğitim hizmeti” veren bir Üniversite olarak siyaset üstü olduğunu bir kez daha hatırlatır ve tüm adaylara yaklaşan seçimde başarılar dileriz.

Kamuoyunun bilgisine saygı ile duyurulur.

Trabzon seçim sonuçları-2024 Trabzon seçim sonuçları-2024

Avrasya Üniversitesi