Avrasya Üniversitesi'ni ziyaret eden Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu'nu yeni yerleşkede Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ömer Yıldız, Rektör Prof. Dr. Kenan İnan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yavuz Özoran ve Genel Sekreter Gülay Yeniçeri karşıladı.

Kaşüstü Yerleşkesinde derslikler, amfiler, laboratuarlar, kütüphane, yarı olimpik yüzme havuzu ve çok amaçlı spor salonunu tek tek gezen başkan Zorluoğlu yetkililerden bilgi aldı. Kaşüstü yerleşkesinin ardından Ömer Yıldız Yerleşkesini de gezen Murat Zorluoğlu burada açıklamalarda bulundu.

ZORLUOĞLU; ÜNİVERSİTEMİZİN GELİŞMESİNE YÖNELİK ATILACAK HER ADIMDA ÜNİVERSİTEMİZİN YANINDAYIZ

“Avrasya Üniversitemizin onuncu kuruluş yıldönümünü tebrik ediyorum. Bölgemizde tek vakıf üniversitesi olarak insana yatırım yapan çok önemli bir kuruluş ve on yıllık süre içerisinde hakikaten kurumsallaşma adına, fiziki olanaklar anlamında, araç gereç anlamında, personel ve akademik kadro anlamında önemli mesafeler kat etmiştir. Bizimde çok önem verdiğimiz bir kuruluşumuz olan Avrasya Üniversitesi yeni kampüsünde özellikle çok etkilendiğimi ifade etmem lazım. Hakikaten ben Avrupa’da da yüksek lisans yapış, oralarda da okumuş bir kişi olarak memnuniyetle ifade edebilirim ki    üniversitelerden fiziki anlamda eksiği yok fazlası olan bir anlayışla inşa edilmiş. Ben emeği geçen Ömer bey başta olmak üzere, bütün arkadaşlarımıza yürekten teşekkür ediyorum, Trabzon’a böyle yatırımlar kazandırdıkları için. Elbette üniversite genç bir üniversite daha çok mesafe kat etmesi lazım, elbette atılması gereken çok adımlar var.Gerek akademik kadro anlamında, gerek yeni bölümler fakülteler açılması anlamında alınması gereken  çok yol var. Zaten üniversitemizde önümüzdeki süreç için planlamaları var. Yeni fakülte ve bölümlerin açılması anlamında çalışmaları var. Bizde Büyükşehir Belediyesi olarak Avrasya Üniversitemizi diğer iki üniversitemizle birlikte aynı mesafede görüyoruz. Aynı anlayışla yaklaşıyoruz. Bizim için KTÜ neyse Avrasya Üniversitesi de aynıdır.Şehrimize bu manada büyük yatırım yapan üniversitemize bizde destek olmak istiyoruz. Her alanda birlikte işbirliği yaparak güzel projelerle güzel şehrimize hizmet etme arzusundayız. Avrasya Üniversitemizin gelişmesine yönelik atılacak her adımda biz üniversitemizin yanındayız. Avrasya Üniversitemizin Trabzon’da gelişmesi, büyümesi, güçlenmesi şehrimiz adına da büyük bir kazançtır, ülkemiz adına da hakeza öyledir. İnşallah bizim görev yaptığımız süre içerisinde Avrasya Üniversitesi şu ana kadar kat ettiği mesafeyi aşarak, çok daha iyi noktalara gelir. Bizde üniversitemize destek olmaktan büyük bir mutluluk duyarız”. 

murat-zorluoglu-avrasya-universitesi.jpg

YILDIZ; AVRASYA’NIN BÜYÜMESİ, TRABZON’UN BÜYÜMESİDİR

Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ömer Yıldız ise başkan Zorluoğlu’na ziyaretinden ötürü teşekkür etti. Yıldız “ Öncelikle sayın başkana bugünkü ziyaretinden ötürü çok memnun olduğumu ifade etmek istiyorum. Başkanımın da  söylediği gibi biz bu yıl onuncu yılımızı kutluyoruz. Yalnız yaşanan pandemi sürecinden ötürü tüm planlamalar ertelenmek zorunda kaldı. Normalleşme sürecine bağlı olarak onuncu yıl kutlamalarını yapmayı planlıyoruz. Avrasya Üniversitesi olarak şu anda fiziki olarak hiçbir eksiğimiz yok, başkanımın dediği gibi hatta fazlamız var. Türkiye’de örnek üniversitelerden birisi olduk. Ama burada kurulmayan, kurulmayı bekleyen fakültelerimiz var. Sayın milletvekillerini bilgilendirdik, sayın başkanımızı da bilgilendirmiş olduk, kendileri de destek olacağını söyledi. Açılacak altı fakülte demek, bir Avrasya daha demektir. Dolayısıyla bugün yedi binlerde olan öğrenci sayımızın yirmi binlere çıkması demektir. Bununda Trabzon’a çok katkı sağlayacağını biliyoruz. Bundan sonra daha sık bir araya gelerek ortak projeler yürüteceğiz. Teknik anlamda Trabzon Büyükşehir Belediyesine her zaman destek vermeye hazırız. Avrasya’nın büyümesi demek Trabzon’un büyümesi demektir. Dolayısıyla biz varımızı yoğumuzu ortaya koyduk. Bundan sonrası Trabzon’undur. Ben tekrar üniversitemiz adına, rektörümüz, genel sekreterimiz ve burada bulunan akademisyenler adına başkanımıza teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonra daha fazla bir araya gelerek sorunlarımızı birlikte çözmeye çalışırız” dedi.