Futbol yorumcusu Daniel Riolo ve Romain Molina’nın iddialarına göre Nice kulübünün eski futbol direktörü Julien Fournier’nin Nice kulübünün sahibi INEOS grubunun bir çalışanına bir mail gönderdi.

Mailde Fournier'in "Christophe Galtier daha sonra ofisime geldi ve oğlunu selamladı ve bana 'sana söylediklerimi babamdan kontrol edebilirsin' dedi. Menajeri/oğlu gittikten sonra Christophe'a az önce yaptığım tartışmadan bahsettim ve ona tüm bunların doğru olup olmadığını sordum. Daha sonra evet cevabını verdi ve "şehir" gerçekliğini hesaba katmam gerektiğini ve gerçekten de takımda bu kadar çok siyahi ve Müslüman olamayacağımızı söyledi." dediğine yer verildi.

PSG, Christophe Galtier tarafından yapıldığı iddia edilen yorumların ardından soruşturma başlattı. PSG Başkanı Nasser Al-Khelaifi'nin yakın bir arkadaşı, "Nasser bunu bilseydi, Galtier asla PSG'nin başına geçemezdi. İmkansız." açıklamasında bulundu.

Büyük bir iddia ile karşı karşıya kalan Christophe Galtier'a Yusuf Yazıcı'dan destek geldi.

Yusuf Yazıcı Christophe Galtier’e destek mesajında:

‘’ Gerçek her zaman ortaya çıkar ama birlikte çalıştığım bir koç olarak Galtier hakkındaki düşüncelerimi ifade etmem gerekiyor. Hem saha içerisinde hem de saha dışında özgürlük, inanç ve kişisel tercihler konusunda son derece profesyonel ve hassas. Hiçbir davranışım için baskı hissetmedim. Sızdırılan şeylerin doğru olmadığına kesinlikle inanıyorum.’’ ifadelerini kullandı.