Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) TTF 2. Lig ve TFF 3. Lig maçlarının 5 yıllık yayın hakları için yaptığı sözleşme feshedildi. TFF, yayıncı kuruluş Fuchs Sports'un yükümlülüklerini yerine getirmemesi nedeniyle sözleşmeyi tek taraflı olarak feshedildi. Yayıncı kuruluştah hiçbir yetkiliye ise ulaşılamıyor.

Yıllık tutarı 6 milyon lira

2022-2023 sezonu maçlarının canlı yayınları için Fuchs Sports ile yapılan ve veri toplama geliri hariç, yıllık 6 milyon liralık yayın sözleşmesi sezon bitmeden feshedildi. Çünkü yayıncı kuruluş kulüplere taahhüt ettiği nakit ödemeyi yapmadı. TFF bu nedenle sözleşmeyi tek taraflı olarak sonlandırdı.

Avukat Özkurt: "Firmaya ulaşamıyoruz"

Yayıncı Fuchs Sports'a Türkiye'de hukuki danışmanlık veren ve aynı zamanda CAS Hakimi de olan Avukat Emin Özkurt, konuya ilişkin olarak Ajansspor'a konuşan, "Gelinen nokta üzüntü verici. Ne yazıkki Fuchs yetkilileri ile iletişim kuramıyoruz. Dışarıdan danışmanlık verdiğimiz bu firma Türkiye futbol federasyonuna olan mali yükümlülüklerini yerine getiremediği için sözleşme fesih edilmiş gözüküyor. Büromuz dahil, çeşitli danışmanlar ve hizmet sağlayanlar mağdur edilmiş durumda. Bu durumun bir an evvel giderilmesini ummaktan başka şu aşamada elimizden gelen bir şey yok. Şirketin tek sahibi ve yetkilisi Lüksemburg’da yaşıyor, Türkiye gelip durumu toparlamasını umuyoruz" dedi.

Fuchs Sports ise sosyal medya hesabından duyuru yaptı. Yapılan açıklamada, "TFF tarafından 2. ve 3. Lig yayın haklarına ilişkin sözleşmemiz tek taraflı olarak fesih edilmiştir. Yayınların kaldığı yerden devam edebilmesi için çalışmalar sürmektedir. Kamuoyunun bilgisine sunarız" denildi.

Firma dün yaptığı açıklamada da "Teknik altyapımızdaki bir geliştirme nedeniyle TFF 2. Lig 29. hafta maçları yayın programımızdan çıkarılmıştır" şeklinde bir duyuru yapmıştı.

Toplam bedeli 35 milyon lira

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Ajansspor'un sorusu üzerine TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig yayın haklarının veri toplama hakkıyla birlikte toplam 30 milyon lira olduğunu açıklayarak, "Ödeme şekli detayları var, beIN Sports'un nasıl detayları varsa onun da aynı detayları var. Tabii bu parayı size hemen peşin vermiyor, aylara bölerek veriyor" diye konuşmuştu. (ajansspor)