Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın TRT’de katıldığı programda, seçim boyunca miting alanlarında izlettiği videolar için, “Kılıçdaroğlu’nun Kandil’dekilerle video çekimleri var; ama montaj, ama şu, ama bu” şeklindeki sözlerini değerlendiren İYİ Parti Trabzon Milletvekili Yavuz Aydın, “Sayın Cumhurbaşkanı iftira attıklarını itiraf etti. Tarihe, Montaj İttifakı olarak geçecekler” ifadelerini kullandı.

“28 Mayıs’ta Montaj İttifakı ile Milet İttifakı oylanacak” diyen Milletvekili Aydın, şunları söyledi: “Sahte videolar hazırladılar. Ardından PKK elebaşlarının, iktidara yarayacak açıklamalarını yayınlayıp onlara reklam yaptırdılar. Biz her platformda terörü şiddetle lanetledik. İftira atmayın, günahtır dedik. Trabzon’daki Bakanından Sayın Cumhurbaşkanına kadar her gün iftiraya devam ettiler. Ramazan’da bile yalan söylediler, halkımız da onlara inandı, Devlet büyüklerine güvendiler çünkü. Ama sonuçta bizzat Cumhurbaşkanı iftirayı itiraf etti. Biz terör örgütü destekçilerini yanımıza dahiyaklaştırmadık, masaya asla almadık, ama onlar listeye alıp Meclis’e soktu. Söz artık milletimizin.” 

İYİ Parti Milletvekili Aydın, “Seçim boyunca meydanlarda, devletin televizyonunda ve yandaş kanallarda milyonlarca kişiye bu videoları izlettiler. Artık Cumhurbaşkanının itirafından sonra, attıkları iftiralar nedeniyle özür bekliyoruz. Asıl, kandırdıkları Türk milletinden özür dilemeliler" dedi.