Süper Ligin 4. haftasında, sahasında Galatasaray’ı misafir eden Trabzonspor, eksik oyuncularının çokluğuna rağmen, mücadele gücü yüksek bir oyun ortaya koyduğu karşılaşmada, galip gelebilmesi için gerekli golü atmayı başaramayınca, maçtan golsüz eşitlik ile ayrılarak evinde 2 puan kaybetmiş oldu.

Trabzonspor,  Visca, Hamsik, Peres, Hüseyin gibi uzun süredir sakat olan oyuncularına, son antrenmanda, Uğurcan, Bakasetas ve Abdülkadir’in de eklenmesiyle, neredeyse geçen yılın şampiyon kadrosunun iskeletinden mahrum olarak çıktığı maçta galip gelemese de, yıldız oyuncularının yerlerine oynayan futbolcuların gösterdiği üstün mücadele, gelecek için camiaya büyük umut vermiş oldu. Süper ligdeki ilk maçında, Galatasaray’a karşı görev alan Muhammed Taha, kendisine görev düştüğü pozisyonlarda gösterdiği performansla Uğurcan’ı aratmayacağını göstererek, kocaman bir alkışı hak etti.

Sakatların iyileşmesi ve takıma yeni futbolcuların katılması ile birlikte, takımın başarı ivmesinin daha da artacağına inanıyorum. Barthi’nin ve bugün ikinci yarıda oyuna giren Gbamin’in, haftalar ilerledikçe, takıma büyük güç katacakları düşüncesindeyim.

Gelelim maçın hakemi Ali Palabıyık’a. Bu hakem, geçen sezon Rize’de oynanan Rizespor-Galatasaray maçında gösterdiği skandal yönetimle maçı katledip, belki de Rizespor’un küme düşmesine neden olan hakemdi.  O  maçta, Galatasaray ceza sahası dışında, Rizespor’lu oyuncuya yapılan bariz faulü vermeyen bu arkadaş, dönen topta, Galatasaray forvet oyuncusu Diagne’nin 3 Rizespor’lu oyuncuyu faulle taca atıp, attığı golü verip maçı bitirmişti. Bu skandal yönetimi sonucu yaklaşık 1 yıldır maç verilmeyen Ali Palabıyık, akıllanmamış olacak ki, bugün skandal maçlarına birini daha eklemiş oldu. İlk yarı sarı kartı olan Yunus’u, ikinci yarının başında 2. sarı karttan atamayan hakem, art niyetlidir. Yunus 2. sarı karttan kırmızı görse, Galatasaray uzun süre 10 kişi oynamak zorunda kalacaktı. Senin, maçın kaderi ile oynamaya ne hakkın var kardeşim? Yoksa görevin bu mu? Eren’in sarı kart gördüğü pozisyonda, Mertens, Eren’in ayağına basıyor ama  Eren sarı kart görüyor. Bunun gibi birçok pozisyonda, takdir haklarını hep Galatasaray lehine kullanan Ali Palabıyık, sanırım affedilmesinde emeği olanlara diyet borcunu ödemeye başlamış!

Daha önceki yazılarımda, TFF’nin hakem atamaları için uyguladığı Algoritma’dan bahsetmiştim. Bu nasıl bir yapay zeka ki, 1 yıldır maç yönetmeyen bir hakemi, bu sezonun ilk derbisine atıyor!   Atar tabii… Atanabilecek hakemler listesine, geçen yıl yönettiği son Galatasaray maçındaki skandalları nedeniyle, 1 yıldır maç yönetmemiş adamı koyarsan, yapay zeka da tabii ki atar. Bu geri zeka mı? Yapay Zeka… Tabii ki ne istediğinizi anlamış ve ürünü ortaya çıkarmış…