Süper Lig’in 36. haftasında, deplasmanda karşılaşacağı Giresunspor maçı için Trabzon’dan otobüsle hareket eden Trabzonspor’un, yol boyunca taraftarlarının yoğun sevgi gösterileri ile Giresun’a uğurlanması, bizlere, şampiyon olunan sezonu hatırlatır gibiydi. Hedefsiz  kaldığı sezonun bitmesini bekleyen Trabzonspor’un aksine, bu maç Giresunspor’un küme düşme hattında olması ve küme düşme hattında olan diğer takımları da ilgilendirmesi nedeniyle oldukça önem kazanıyordu.

Maça oldukça etkili başlayan Trabzonspor, ilk yarı oynadığı oyunla rakibini adeta sürklase edip, attığı 2 gol ile  ilk yarıyı 2-0 önde kapatırken, goller Umut ve Bardhi’den geldi. Trabzonspor, 30. dakikada Visca’nın ortasına Umut’un attığı kafa golü ile 1-0 öne geçerken, bu golden 1 dakika sonra, bu sefer Umut’un asistinde, Bardhi çok şık bir vuruşla skoru  2-0 yapan golü atmayı başardı ve ilk yarı da bu skorla sona erdi.

59. dakikada Umut, attığı gol ile skoru 3-0 yapmasının ardından, Trezeguet’in düşürülmesi ile kazanılan penaltı atışını kullanan Bakasetas, 72. dakikada Trabzonspor’u 4-0 öne geçiren golü Giresunspor ağlarına göndermeyi başardı. Bu gol sonrası Uğurcan yerini Taha’ya bırakırken, 74. dakikada gelişen bir Giresunspor atağında Faruk Can, attığı gol ile farkı üçe indirirken, Bajic, 80. dakikada  attığı gol ile maçın skorunu 4-2 olarak ilan etmiş oldu.

Şampiyon olduğumuz sezon dahil, son yıllarda, deplasmanda bu kadar etkili bir Trabzonspor izlememiştik. Giresunspor golüne kadar, sanki evinde oynuyormuş gibi rakip sahada baskı kuran ve 4-0 öne geçip sayısız gol fırsatını harcayan Trabzonspor’un,  Trabzonspor’a yakışan bu futbol ile önümüzdeki sezon için taraftarlarına umut aşıladığını söylemeliyim. Giresunspor’un ilk golünden sonraki bölüm için ise sadece rehavet diyebiliriz. Rakibini 74 dakika ezen ve 4-0 öne geçen bir takım, kalan sürede bu kadar değişim yaşayamaz. Bjelica, sanırım bu sorunu da oynattığı güzel oyun gibi kısa zamanda düzeltecektir.

Karadeniz takımları, küme düştükleri her sezon, maalesef diğer puan kaybettikleri maçları değil de kaybettikleri Trabzonspor maçlarını gündeme getirip, “Bizi Trabzonspor kümeye gönderdi.” diyerek, Trabzonspor aleyhine algı yapmakta yarışmaktalar. Nasıl ki Trabzonspor şampiyonluğa oynadığı her sezon, Karadeniz takımları Trabzonspor’u yenebiliyorsa, Trabzonspor da, onları kümeye oynadıkları her sezon yenebilir. Bu durum, futbolun gerçeğidir. Trabzonspor, Karadeniz takımlarına yenildiğinde, nasıl onları “Bizi şampiyonluktan ettiniz.” diyerek suçlamıyorsa, onlar da yenildiklerinde ve küme düştüklerinde, Trabzonspor’u suçlamamalılar. Futbolun etik ve vicdani değerleri bunu gerektirmektedir. Karadeniz takımlarına da bu şekilde davranmak yakışır. Tersi, toplumda oluşan “Karadenizli merttir.” sözünün, geçici bir başarı için heba edilmesi olur ki, bunu da hiç bir Karadenizlinin istemeyeceğine eminim.