Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve başta Hatay, Gaziantep, Adana, Osmaniye, Diyarbakır, Malatya ve Şanlıurfa olmak üzere birçok ilimizde hissedilen depremlerde Hataysporlu Christian Atsu ve bordo-beyazlı ekibin sportif direktörü Taner Savut, enkaz altında kalmıştı.

ATSU KURTARILDI, SAVUT İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Sabah saatlerinde Christian Atsu'nun enkaz altından çıkarılıp tedavisine başlanırken, sportif direktör Taner Savut için arama kurtarma çalışmaları sürdüğü açıklanmıştı.

Yaşanan gelişmelerin üzerine depremin ilk dakikalarından itibaren arama kurtarma ve yardım çalışmalarına öncülük eden Hatayspor Teknik Direktörü Volkan Demirel, takımını tesislerde bir araya topladı.

Sürekli yardım çağrılarını yineleyen Volkan Demirel önderliğinde Hatayspor oyuncuları ve teknik ekibin Adana'ya geçmeleri sağlandı.

Bordo-beyazlılar, Volkan Demirel'in tahsis ettiği özel uçakla ailelerine Adana'dan ulaşacak.

"AİLELERİMİZİN YANINA GİDİYORUZ"

DHA'ya konuşan Kerim Alıcı, "Takım halinde Hatay'dan Adana'ya geldik. Uçağımız birazdan kalkacak. Ailelerimizin yanına gidiyoruz" dedi.

KARDEŞİNDEN AÇIKLAMA

Kerim'in ufak tefek çizik ve kanamalar dışında önemli bir sağlık probleminin olmadığını belirten Samsunspor futbolcusu ikiz kardeşi Barış Alıcı ise "Gece deprem sırasında Allah'tan uyanıkmış. Deprem anında duvar tam üzerine yıkılırken Allah'tan arada dolap ve masa varmış. Duvar onların üzerine gelmiş. Sonra duvara yumruk atmış ve sağ salim çıkmış. Aynı apartmanda yaşadıkları hocalar ve futbolcular vardı. Onlar da sağ salim çıkmış enkazdan" açıklamasını yaptı.

DUALAR TANER SAVUT İÇİN

Hataysporlu futbolcu Christian Atsu'yla Hatay'da yıkılan aynı binada enkaz altında kalan kulübün İzmirli sportif direktörü Taner Savut'tan müjdeli haber bekleniyor. İzmirspor'da profesyonel olup ardından Fenerbahçe'nin yolunu tutan 49 yaşındaki Savut, birçok kulüpte futbolcu olarak forma giydikten sonra Ege'de Manisa Futbol Kulübü'nde 2 farklı dönemde sportif direktörlük yaptı. Manisa FK'da geçen sezon çalıştıktan sonra sezon başında Hatayspor'la anlaşan Savut'un enkaz altında olduğu belirtildi. Evli ve 1 kız babası Taner Savut'un Manisa'da yaşayan ailesi de umutla gelecek haberi bekliyor.