Son üç haftada oynadığı rakipleriyle berabere kalan Trabzonspor, bugün de, sahasında konuk ettiği Hatayspor ile 1-1 berabere kalarak, üst üste dördüncü, lig başından bu yana ise onbirinci beraberliğini almış oldu. İki takımın da galibiyet amacı ile başladığı maçın ilk yirmi dakikasında konuk ekip, topa daha çok sahip olup, daha baskılı oynamasına rağmen, oyunda dengeyi kurduktan sonra golü bulan ekip Trabzonspor oldu. Djaniny, maçın 22. dakikasında, orta sahada kontrol ettiği topu rakip ceza sahasına kadar sürüp filelerle buluşturunca, takımını 1-0 öne geçirdi ve ilk yarı da bu sonuçla sona erdi. Trabzonspor, öne geçtikten sonra ve ikinci yarının tamamında, rakibine net pozisyon vermezken, ikinci gol için yaptığı baskı ve yarattığı pozisyonları ise skora yansıtamadı. Maçın bu skor ile biteceği düşünülürken, Hatayspor’un, maçın uzatma dakikalarında kazandığı penaltıyı Boupendza gole çevirince, skor 1-1 oldu ve maçta bu sonuçla sona erdi.

Lig sıralamasında bulunduğu sırayı sağlamlaştıracak ve daha üst sıralar için kendine yer bulma şansı yükselecek olan Trabzonspor, yine bir fırsatı daha kullanamamış oldu.

Trabzonspor, bugün, takım olarak çok iyi mücadele ederken ve skoru da yakalamışken, yine puan kaybı yaşamasının başlıca  iki sebebi var diyebiliriz. Bunlar; Abdullah Avcı’nın oyuna yanlış müdahalesi  ve Var Hakemi Alper Ulusoy’un Trabzonspor alerjisi.

Abdullah hoca, skoru yakalamışken ve ikinci gol için pozisyonlar yakalamaya başlandığı oyunun son bölümünde, bugün etkili oynayan 3 forvet oyuncusunu da oyundan alıp forvetsiz kalarak, adeta Hatayspor’a davetiye çıkarmıştır. Sayın Hocam; biz geçen sene şampiyonluğu, öne geçtikten sonra yapılan yanlış değişiklikler nedeni ile puan kaybettiğimiz 13 maç nedeni ile kaybettik. Trabzonspor, skoru koruma psikolojisinin hakim olduğu, küme düşmeme amacında olan bir takım olmadığı için bunu başaramıyor olabilir mi acaba? Hiç düşündünüz mü? Böyle bir davranış, bizim karakterimize ters. Trabzonspor’un “Vizyonu”, kurulduğundan bu yana skoru korumak değil, skoru arttırmak olmuştur. Bu olguyu, en azından bundan sonra dikkate alacağınızı umuyorum.

Maçın uzatma dakikalarında, Trabzonspor aleyhine verilen ve Uğurcan’ın kurtardığı penaltı, Var Hakemi Alper Ulusoy’un müdahalesi ile tekrarlatıldı ve tekrar edilen penaltı, bu sefer gol ile sonuçlandı. İzlediğimiz kadarıyla, penaltı atışında Uğurcan’ın bir ihlali yoktu. Her maçta istisnasız gördüğümüz ceza sahasına giren, hem Trabzonspor’lu hem de Hatayspor’lu oyuncular vardı. Daha önce yönettiği maçlarda, Trabzonspor aleyhine verdiği kararlarla Trabzonspor camiasının tepkisini çeken ve Trabzonspor’a karşı bir alerjisi olduğu aşikar olan Alper Ulusoy, maç boyunca aradığı fırsatı, maçın son dakikalarında yakalamış oldu. Alper Ulusoy’u, orta hakem ve var hakemi olarak görev yaptığı maçlarda, bundan sonra dikkatle izleyeceğiz.  Bakalım İstanbul takımlarının aleyhine de böyle kararlar verme cesareti gösterebilecek mi? Yoksa, “Misyonu” sadece Trabzonspor’un kaybetmesine mi odaklı?