Adana Demirspor’un başına geçtiği geçen sezondan beri taraflı tarafsız herkesin beğeniyle takip ettiği bir teknik direktör olan Vincenzo Montella Sabah Spor’a konuştu!

Biri eski (Tayyip Talha Sanuç) diğeri şu anda öğrenciniz (Samet Akaydın) iki futbolcu milli takıma davet edildi. Ne hissettiniz?

"Bir hoca, bir futbolcuyu geliştirebiliyorsa, bir şeyler katabiliyorsa ayrı mutluluk ve gurur. İkisi de karakterli futbolcular. Hak ettikleri yere geldiklerini görmek gurur ve mutluluk veriyor."

Samet Akaydın 'Dönüm noktam Montella ile çalışmamdır' dedi. Oyuncu bu seviyeye nasıl geldi?

"İlk geldiğimde, ilk maçta sanırım onu tribüne yollamıştım. Tanıdıkça ne kadar çalışkan ne kadar öğrenmeye hevesli ve söylediğiniz şeyleri uygulamaktan çekinmeyen bir futbolcu olduğunu gördüm. Öğrenmeye aç bir futbolcu olduğunu görünce biz de üstüne düştük, geliştirmek için elimizden gelen her şeyi yaptık.".

"Açıkçası hâlâ gelişebileceğine inanıyorum. Çünkü sahada duygusal davranabiliyor. Duygularını kenara koyup, kendisinden daha fazla bir performans çıkarabileceğimi biliyorum. Geldiğimden beri şu ana kadar Süper Lig'de takip ettiğim en iyi stoper Samet Akaydın. Ve umarım elimizden almazlar." İfadelerini kullandı.