Trabzon’un en işlek caddesi Kahramanmaraş Caddesi’nde Cumhuriyet Halk Partisi’nin açtığı standın karşına AK Parti de stant açtı.  Bir süre sonra Ak Parti standına gelen bir grup, Cumhuriyet Halk partisi standına doğru sloganlar atarak provokasyonda bulundu. Bunun üzerine CHP’nin standında sevgi , barış, kardeşlik sloganları atılarak seçim çalışmalarına devam ettiler. CHP, çalışmalarını bitirerek standını toplayıp Maraş Caddesi’nde Zorlu Grand oteli önünde yaklaşık 100 kişilik bir grup 30 kişilik CHP’li grubun önünü kesti. Grubun başında AK Parti İl Başkanı Sezgin Mumcu, Ortahisar ilçe başkanı Selahaddin Çebi, ak parti milletvekili bahar Ayvazoğlu ve birçok yönetici bulunuyordu. ‘Recep Tayyip Erdoğan’ sloganları ile üstüne yürüdü. İki grup arasında arbede yaşandı.

Ardından Millet İttifakı milletvekili adaylarına yapılan provokasyon Atatürk Alanı’nda yapılan basın açıklamasıyla kınandı. Basın açıklamasına CHP Trabzon Milletvekili adayları Sibel Suiçmez, Mustafa Erdi Çakır, İlker Akıncı, Musa Hacıoğlu, CHP İl Başkanı Nurcan Aşcı Demiröz, Gelecek Partisi İl Başkanı Hasan Kamil Velioğlu, Ortahisar İlçe Başkanı, gençlik kolları ve partililer katıldı.

SUİÇMEZ OLAYIN NASIL GELİŞTİĞİNİ ANLATTI

Konuşma yapan Milletvekili Adayı Suiçmez, “Kahramanmaraş Cadde’mizde Trabzon’da olmayan bir şey olmuştur. Biz bugün gençlerimiz açtığı stanttaydık. Gerekli çalışmayı yaptıktan sonra hiçbir gerginlik olmadan aslında provokasyonun da ön seslerini aldıktan sonra gençlerimiz standı topladılar. Sessiz bir şekilde alanı terk ettik. Zorlu Otel’in önüne geldiğimizde AKP İl Başkanı demekten üzüntü duyduğum şahsın başını çektiği bir kalabalık güruh ‘Recep Tayyip Erdoğan’ diyerek üzerimize yürüdüler. En önde idim. Önde İl ve ilçe başkanını gördüğüm sırada onlara merhaba demek için elimi uzattım. Ancak kadın olmama rağmen üstüme geldiler. Ellerimle onları sağa sola açarak kalabalığı yardım. Ön tarafa geçtim. Arkadaşlarım beni uzaklaştırmaya çalışırken arkamdan gelen milletvekili adayımıza ve gelecek partisi il başkanımıza saldırdılar.

İL BAŞKANININ BAŞINDA OLDUĞU GÜRUH ÖNÜMÜZÜ KESTİ

AKP’nin İl Başkanı denen şahıs açıklama yapmış. Onların standını basmış da biz provokasyon yapıyormuşuz. Provokasyona gelenler onlar. Trabzon tarihinde görülmemiş şekilde AKP’nin İl, ilçe başkanı, milletvekili adayları ve eski kadın milletvekili olmak üzere kalabalık güruh önümüzü kestiler. Provokasyonu yapan onlar. Bizler bu zamana kadar korkmadık. Korkmadığımızı bir daha ifade ediyoruz. Dün korkmadık, bugün de korkmayacağız. 14 Mayıs’ta da dimdik sandıkların başında sandıkları koruyacağız.

İSTİFAYA DAVET ETTİ

Sayın İl ve İlçe başkanını istifaya davet ediyorum. Elimizde görüntüler var. Açık ve net. Bizzat ben şahidim. Bir kadının önünü kesmenin ne demek olduğunu Trabzon halkı onlara sandıkta soracaktır.

PROVOKASYONLARIN AYAK SESLERİ GELİYORDU

Şimdi sesleniyorum. Sayın İçişleri Bakanı, Sayın Vali, Sayın Emniyet Müdürü, seçimler, seçim güvenliği, adayların güvenliği sizin namusunuzdur. Kaç günden beri Trabzon’da provokasyonların ayak sesleri geliyordu. Bunu ben biliyorum da yetkililer bilmiyor mu? Sayın İçişleri Bakanı, Vali, Emniyet Müdürü bilmiyor mu? İstihbaratını almıyor mu? Trabzon kentini provokasyonla anılan bir kent yapmalarına asla izin vermeyeceğiz. Buna müsaade etmeyeceğiz. Şimdi yetkilileri göreve davet ediyorum.” Açıklamalarında bulundu.

ÇAKIR: KORKUSUZLUĞUMUZ ONLARIN EN BÜYÜK KORKUSU

CHP Milletvekili adayı Mustafa Erdi Çakır ise “Ülkemizden beklediğimiz hak, hukuk, adalet. Bu şehirde doğmuş, büyümüş, sıradan bir insanım. Ancak son bir aydır sıradan bir insan değilim. Çünkü ben Kuvayi Milliye’nin devamı olan Cumhuriyet Halk Partisi’nin milletvekili adayıyım. Bizi korkutmaya çalışıyorlar. Bizim korkusuzluğumuz onların en büyük korkusu. Bundan sonra da aynı yerde standımızı açmaya devam edeceğiz. Hep birlikte bu şehrin, Türkiye’nin kaderini de değiştireceğiz. Tohum toprağa düştü, çiçekler filizlenmeye başladı. Engel olamazsınız bahar geliyor.” ifadelerine yer verdi.

VELİOĞLU: BU ŞEHİR BUNU HAK ETMİYOR

Gelecek Partisi İl Başkanı Hasan Kamil Velioğlu, “Geçmişte birlikte siyaset yaptığımız arkadaşlarımızın bu provokasyona alet olması gerçekten beni üzdü. Benim üzerime de yürüdüler. Demokrasiye yakışmayan, şölen halinde geçirmemiz ortamı kavgaya dönüştürmeleri üzücü. Beni tanıyan insanların bana karşı bu harekete girişmeleri ayrıca üzdü. Bir daha yaşanmaz umarım. Kendilerini Allah’a havale ediyorum. Akşam kafalarını yastığa koyup düşünler ne yaptıklarını. Bu şehir bunu hak etmiyor. Halkımızın doğru kararını vereceğine inanıyorum.” İfadelerini kullandı.

TRABZON EMNİYET MÜDÜRÜNE ÇAĞRI

Tekrar söz alan Suiçmez, “Sayın emniyet müdürüne çağrı yapıyorum. Provokasyonu yapan ve başında olan AKP İl ve ilçe başkanı provokasyonu biz yapmışız gibi anlatıyor. Bir kere orada değilsin sen. Orada olan bizleriz. Bütün Mobeseleri alsınlar. Kimin provokasyon yaptığını hepimize göstersinler. Kim nasıl geliyor? Kim nasıl standını toplamış gidiyor? Nasıl önümüzü kestiler ve provokatif davranışlarda bulundular gözüküyor. Suç duyurusunda bulunmamızı beklemesinler. Bu kamu suçudur. Güvenlik güçlerimiz kendiliğinden harekete geçerlerse memnun oluruz” ifadelerine yer verdi.