61trabzonhaber- 

     Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Trabzon'un Düzköy ilçesine bağlı Haçka Yaylası'ndaki yıkımları Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne taşıdı. 


     Ahmet Kaya, meclisteki konuşmasında; "Düzköy Haçka Yaylamız'da tereyağ satarak gurbette çalışarak ev yapan insanlarımıza şafak operasyonu yapılıyor, biber gazı sıkılarak evleri yıkılıyor. Bu insanlar dededen kalma evleri eskidiği için tadilat yapmışlar, yer almamış, yer satmamışlar.
 

     Soylu Sidiksa'yı yatırıma boğacağım demişti, söz vermişti. Sidiksa yatırıma değil göz yaşına boğuldu. Evi yıkılan çocuklarımız, analarımız ağlıyor. İmar barışı dediniz, vatandaş kayıt parası ödedi su ve elektrik bağlattı. Şimdi bu evleri yıkıyorsunuz. Madem bu evleri yıkacaktınız, neden yapı kullanma belgesi verdiniz? Neden yaylalarımızda huzuru bozdunuz?


     Ortada çözülmeyi bekleyen büyük bir sıkıntı var. Orada halkımıza zulüm ediliyor. AK Partili bakanlara ve milletvekillerine sesleniyorum. Bu feryatları duyun, gelin bu sorunu birlikte çözelim." ifadelerini kullandı.