Uzaydan gelen gizemli sinyal merak uyandırdı ve bu sinyal 157 günde bir kendini tekrar ediyor. İşte konuyla ilgili araştırmaların detayları...

İngiliz bilim insanları 2012 yılında keşfedilen ‘FRB 121102’ isimli sinyalin 157 günlük bir döngüye sahip olduğunu keşfetti. Yapılan çalışmalarda sinyalin 3 milyar ışık yılı uzaklıktaki cüce bir gök adadan geldiği belirlendi.

Science Alert’ta yer alan habere göre, İngiliz bilim insanları ‘FRB 121102’ isimli hızlı radyo patlaması (FRB) sinyalinin 157 günlük bir döngüye sahip olduğunu keşfetti.

3 milyar ışık yılı uzaklıktaki cüce bir gök adadan geldiği belirlenen sinyalin nasıl ortaya çıktığına dair henüz kesin bir sonuca ulaşılmış değil.

Çalışmaya liderlik eden Manchester Üniversitesi’nden Kaustubh Rajwade, “Bir periyodikliğin saptanması, patlamaların kökeni üzerinde önemli bir kısıtlama sağlar ve aktivite döngüleri, önceki nötron yıldızı çalışmalarıyla karşılaştırılabilir” dedi.

Söz konusu patlamaların sıra dışı yapısı nedeniyle çarpan yıldızlardan uzaylı teknolojisine kadar pek çok iddianın ortaya atılmasına neden oldu.

Ancak Manchester Üniversitesi’nde görev alan araştırmacılar söz konusu sinyalin büyük bir yıldızın, bir nötron yıldızının veya bir kara deliğin yörünge hareketlerinin bir sonucu olabileceğini görüşünde birleştiler.