Ordu - Giresun Havalimanı ve Rize - Artvin Havalimanı'nın ardından denize dolgu Türkiye'nin 3. havalimanının Trabzon'da yapılması kesinleşti. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili adayı Adil Karaismailoğlu, Trabzon’a yıllık 15 milyon yolcu kapasitesinde 3 milyon metrekarelik denize dolgu havalimanı yapacaklarını belirterek, havalimanının pist uzunluğunun 3 bin 250, genişliğinin 45 metre olacağını ve 70 bin metrekarelik terminali ile uzun yıllar Trabzon'a hizmet edeceğini ve havalimanının ihalesini bu yıl içerisinde yapmak istediklerini kaydetti.

AK Parti Trabzon Milletvekili adaylarının “Trabzon 2028 Vizyon Toplantısı” gerçekleştirildi. Trabzon’da bir otelde gerçekleştirilen toplantıya Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun yanı sıra Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu ve AK Parti Trabzon Milletvekili adayları Mustafa Şen, Yılmaz Büyükaydın, Vehbi Koç, Meryem Sürmen, Zafer Ofluoğlu ile çok sayıda partili katıldı.

Toplantıda Trabzon’da için devam eden ve yapılması planlanan projelerden bahseden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Yeni Trabzon Havalimanı projesini bu yıl içerisinde ihale etmeyi amaçladıklarını vurguladı.

Bakan Karaismailoğlu, “Trabzon’umuzun havalimanı, Türkiye’nin en yoğun havalimanlarından bir tanesi. Son yıllarda artan turizm nedeniyle de artık ihtiyaca zor cevap verir hale gelmişti. Mevcut havalimanında gerekli iyileştirmeler yaparken, diğer yandan yeni havalimanın projelerini tamamladık. Hedefimiz, bu yıl içinde ihale etmek. Bu da dünyanın sayılı havalimanlarından olacak çok önemli bir proje. Pist 3 bin 250 metre uzunluğunda ve 45 metre genişliğinde, 15 milyon yolcu kapasiteli olacak ve 3 milyon metrekarelik denize dolgu alan üzerine inşa edeceğiz. 70 bin metrekarelik bir terminal alanı olarak artık Trabzon’a uzun yıllar hizmet edecek çok kıymetli bir eser olacak. Bu projeyi yaparken de Trabzonspor Tesisleri’ni özellikle itinayla koruyarak inşamızı bitireceğiz” ifadelerini kullandı.