Trabzonspor'un Süper Lig şampiyonluğunda büyük rol oynayan başarılı file bekçisi Uğurcan Çakır, transferin de gözdesi oldu. Deneyimli file bekçisi, Avrupa'nın devleri tarafından takibe alındı. Sezon boyunca izlenen Uğurcan Çakır'a menajer düzeyinde tekliflerin geldiği aktarıldı. 26 yaşındaki eldiven ise transferde tüm kararı Trabzonspor'a bıraktığını söyledi fakat gitmek istediği yeri de açıkladı.

Uğurcan Çakır; "Çok zor bir sezondu. Hem fiziksel hem zihinsel çok yorulduk. Bütün arkadaşlara, kulüpte çalışanlara, hocalara, yönetimimize, herkese çok teşekkür ediyorum. Harika bir sezon geçirdik, bütün arkadaşlarımın yüreğine sağlık." ifadelerini kullandı.

"Mantıklı teklifler olursa kulüp de ben de değerlendireceğiz." Çakır, "Avrupa'ya tabii ki gitmek istiyorum ama hem bana hem kulübe uygun teklifler gelmesi gerekiyor. Zaman gösterecek. Şimdi zaten Milli Takım var. Buradan 2-3 gün sonra zaten milli takıma gideceğim. Hayırlısı olsun inşallah." şeklinde konuştu.

"Gönlünden geçen bir lig var mı?" şeklinde gelen bir soruya da yanıt veren Uğurcan; "Premier Lig istiyorum ama zaman gösterecek." dedi.

Uğurcan Çakır transfer Premier Lig

Geçtiğimiz günlerde de Premier Lig'i istediğini söyleyen Uğurcan; "Öncelikle her Trabzonsporlu futbolcunun hayalidir bu formayla şampiyon olmak. Başarımı çok çalışmaya borçluyum. Bireysel hedeflerim bir yere kadar, takımın hedefi şampiyon olmaktı. Takımınız iyi gidince sizin de istatistikleriniz artıyor. Sezon sonunda da şampiyon olduk. Çok mutluyuz.

Aslında A takıma çıkınca bu hayal değil hedef olmuştu benim için. Transfer her sezon yazılıp çiziliyor. Hayırlısı neyse o olsun. Trabzonspor takım kaptanıyım. Sorumluluklarım var. İlle de gideyim demiyorum, zamana bıraktım. Mantıklı teklifler olursa Avrupa'da oynamak isterim. Premier Lig'i çok seviyorum ama her ligi gidip görmek lazım." açıklamasını yapmıştı.