Spor Toto Süper Lig’in 15. Haftasında Trabzonspor Maxi Gomez ve Trezeguet’in attığı goller ile Fenerbahçe’yi yendi!

Maç hakkında Hürriyet gazetesindeki köşe yazısında Uğur Meleke:

‘’ Ligin ikinci faslı başladı, cuma-cumartesi oynanan ilk 5 maçın dikkat çekici özelliği uzatma sürelerindeki artıştı. Derbide toplam 17, Ümraniye-Başakşehir’de 16, Kasımpaşa-Sivas’ta 15, Hatay’da 14, Antalya’da 13 dakika eklendi maçlara.

TFF’nin Dünya Kupası’ndan aldığı ilhamı takdir etmekle birlikte üzülerek söylemeliyim ki Süper Lig’in kanayan yarasının ilacı bu değil. Zira bu ülkede futbolcular dinlenerek oynamayı tercih ediyorlar, uzatma sürelerinden filan rahatsız değiller. Dün size derbiden rastgele bir sekansı, 30’la 35 arasını özetleyeyim: 30:00’da King’in faulüyle oyun durdu. Yeniden başlayan oyun 30:20’de bu kez Samuel’in faulüyle kesildi.

Taçla süren oyunu 32:05’te Crespo’nun faulü durdurdu. Sağlık ekiplerinin sahaya girmesinin ardından 33:30’da tekrar başlamıştık ki 34:05’te Visca’nın faulü ve faul sonrası seremoniyle tamamladık beş dakikayı! Dün ilk devrede iki takımın ceza alanında toplam topla buluşma sayısı 15, toplam faul sayısıysa 18’di. Daha önce defalarca yazdığım gibi, yerde 10 saniyeden fazla kalan sporcu kenara gönderilip, bir sonraki düdüğe kadar oyun dışında kalma zorunluluğu getirmediğimiz sürece Süper Lig’in bu berbat faul seremonisinden kurtuluşu yok.

DAHA CiDDi, DiRi REALiST VE KONSANTRE

Neyse ki derbinin ikinci yarısında daha fazla futbol oynandı. Avcı’nın ekibinin Kasım-Aralık hazırlık dönemini iyi geçirdiğini söyleyebiliriz: Kadro derinleşti, dokunulmaz görünenlere alternatifler yaratıldı. Hazırlık döneminde stoperde Gbamin, sol bekte Arif, sol önde Naci ve santrforda Umut’un iyi performansları rekabeti artırdı. Hayatta alternatifin kadar iyisin. Dün Gomez daha ciddi, Trezeguet daha diri, Abdülkadir daha realist, Bartra-Hugo çok daha konsantrelerdi kesinlikle.

Jesus’un hanesindeki dünkü en önemli eksi puansa bence şuydu: Kırmızı kart öncesi kenara Valencia gelmişti, muhtemelen Batshuayi’yi çıkaracaktı. Nedense Fenerbahçe’de değişiklikler çok yavaş yapılıyor, o hamle gerçekleşene kadar Belçikalı santrfor tescilli bir özensizlik yapıp Crespo’nun kırmızı kartına zemin hazırladı.’’ İfadelerini kullandı.