61trabzonhaber-haber servisi

Belediyeler israf kurumlarına dönüştü. Yapılan bir araştırmaya göre Türkiye’de hizmet veren belediyelerde, her türlü israfın olduğu ve bu israf karşısında kaynaklarını tüketen belediyelerin, merkezi hükümete büyük yük getirdiği ifade edildi.

Tamamına yakını torpilli! Mesai yapmıyorlar!

Yapılan araştırmaya göre, belediyelerde çalışanların yüzde 90’ı, hem niteliksiz hem de siyasi torpille işe alınmış görünüyor. Bunun yanı sıra hemen hemen bütün belediyelerde gerekli ve lüzumlu olarak çalışan personel dışında,  gereksiz ve fazlalık elemanların sayısı daha fazla! Belediye personellerinin yüzde elliye yakının işe gitmeden maaş aldığı, yüzde 65 civarında ki personelin ise, belediyede tam mesai yapmayarak, gelir getirici ek bir iş yaptığı ifade ediliyor.

Araç kiralama israfı!

Belediyelerin çoğunluğunda inanılmaz oranda gereksiz araç kiralamaları yapıldığı, yapılan araç kiralamalarının çoğunluğunun,  belediye başkan yardımcıları, özel kalem müdürleri gibi görev yapan kimselerin, yakın çevrelerine ya da gizliden gizliye kendilerine verildiği iddia ediliyor.

Belediyecilik ciddi sorun!

Türkiye’deki asıl sorunlardan birinin belediyecilik olduğu dile getirilen araştırmada, israfın en üst düzeyde yaşandığı özellikle belirtilerek, “Eğer hakkaniyetli ve adaletli, parayı koruyup kollayan başkan ve yönetimler olsa, belediyelerin yüzde elliden fazlası kendini çevirebilecek konumda. Fakat şu an tam tersine, her şey merkezi hükümetin eline bakıyor” ifadelerine yer veriliyor.