Son 2 maçta 3 puan alamayan Trabzonspor’da hedef üst üste içerde oynanacak iki maçtan galibiyetle ayrılmak!

Son iki haftayı beraberliklerle kapatan Trabzonspor ’da teknik direktör Abdullah Avcı, zirve hesabını yaptı. 10 maç sonunda topladığı 18 puanla zirvenin 3 puan gerisinde yer alan Bordo-Mavililer’in hocası, içeride oynayacakları 2 maça mutlak galibiyet hedefiyle bakıyor. Son haftalarda çıkış içerisinde olan Sivasspor ’u eli boş yollamak isteyen Avcı, aynı şekilde yine üst üste taraftarı önünde oynayacağı Konyaspor müsabakasını da kazanıp zirveye yerleşebileceğini düşünüyor. Oyuncularını bu iki maça konsantre etmeye çalışan deneyimli teknik adamın dünkü idman öncesinde yaptığı toplantıda da bu konuya vurguda bulunduğu ifade edildi.

Takıma, “Hep beraber bir geçiş süreci içerisindeyiz” diyen Avcı’nın, “Bu süreci en az yarayla atlatmak hedefimiz. Eleştirilere kulağınızı tıkayın, çünkü hedeflediğimiz liderliğin sadece 3 puan gerisindeyiz ve rakiplerimizin birbirleriyle oynacağı iki haftada tamamen ipleri elimize alabileceğimiz iki maça çıkacağız. Önce Sivasspor, ardından da Konyaspor... İki maçı da taraftarımızın desteğiyle oynayacağız, kazanıp onlara 6 puanı hediye ederken Dünya Kupası arasına da istediğimiz yerde gireceğiz. Tek düşüncemiz bu. Herkes ona göre çalışsın” sözleriyle oyuncularını motive ettiği ifade edildi.

Trabzonspor bu sezon Süper Lig maçlarında ortalama dakika olarak ilk golünü 15.3’le en erken yiyen takım konumunda. Takım savunmasına yoğunlaşan Abdullah Avcı’nın da bu konu üzerine oyunculara uyarı yaptığı ifade ediliyor. Sivasspor karşısında özellikle defans ve orta saha oyuncularına yönelik kompakt savunma çalışması üzerinde durduğu öğrenildi.