Dünya Kupası H Grubu'nda Gana engelini 3-2 aşan Portekiz, Güney Amerika temsilcisini de yıkmayı başardı. Avrupa devi, Trabzonspor 'un yıldızı Maxi Gomez'in direğe takıldığı maçta Uruguay'ı Bruno Fernandes'in iki golüyle 2-0 yendi, grupta 2'de 2 yaparak, son 16 biletini aldı. Muslera, Torreira ve Gomez gibi tanıdık isimlerin yer aldığı Uruguay ise şansını zora soktu!

Dünya Kupası H Grubu'nda Portekiz ile Uruguay kozlarını paylaştı. İlk maçında Gana'yı 3-2 mağlup eden Cristiano Ronaldo önderliğinde Portekiz, 2'de 2 yaparak gruptan çıkmayı garantilemek istiyordu. Güney Kore ile golsüz berabere kalan Uruguay ise ilk galibiyetini almak için sahaya çıktı.

Ronaldo sevindi, gol Fernandes'e yazıldı

Mücadele hızlı başladı, karşılıklı ataklar yaşandı ancak bir türlü gol sesi çıkmadı. ilk devre başladığı gibi biterken, ikinci yarıda eşitlik bozuldu. 64. dakikada Bruno Fernandes sol kanattan ortaladı, ceza sahasında Cristiano Ronaldo dokunmaya çalıştı ancak çabası yeterli olmadı. Fakat buna rağmen top kaleye yöneldi ve ağlarla buluştu. FIFA golü Fernandes'e yazdı.

Bir kez daha sahnede!

Bu dakikanın ardından Uruguay biraz daha yüklendi. 75'te Trabzonsporlu Maxi Gomez'in sert şutu direkten oyun alanına döndü. 90+3'te ise Bruno Fernandes yine sahneye çıktı ve penaltıdan ağları sarsarak maçın skorunu belirledi: 2-0.

2222-7