Trabzonspor yönetiminin prensip anlaşmasına vardığı Hırvat teknik adam, yüz yüze görüşmek üzere Türkiye’ye davet edildi. Bordo-Mavililer, son detaylarda anlaşma sağlanması durumunda Bjelica ile sözleşme imzalayacak. 51 yaşındaki Bjelica, son olarak 2020-22 yılları arasında ülkesinin takımlarından NK Osijek’i çalıştırmıştı. Bjelica kariyerinde ise Austria Wien, Spezia, Lech Poznan ve Dinamo Zagreb gibi takımlarda görev almıştı.

Bjelica, Dinamo Zagreb’te görev aldığı 2017-18 ve 2018-19 sezonlarında 2 kez Hırvatistan Ligi şampiyonluğu ile 2017-18 sezonunda Hırvatistan Kupa şampiyonluğu, WAC St. Andra takımında görev aldığı 2009-10 sezonunda Avusturya Ligi şampiyonluğu ve 2011-12 sezonunda Avusturya orta bölge Lig şampiyonluğu yaşadı.

Nenad Bjelica, Emre Belözoğlu’nun Fenerbahçe’de sportif direktör olduğu dönemde Sarı-Lacivertliler’in listesindeki ilk adaylardan biriydi. Hırvat çalıştırıcıyla o dönem yapılan görüşmelerden sonuç çıkmayınca takım Erol Bulut’a emanet edilmişti. Bjelica, genç oyunculara önem veren ve Balkan pazarına son derece hakim bir isim olmasından dolayı da tercih edildi.

Bjelica takımlarına formasyon olarak 4-3-3 oynatan, daha çok topa hakim olmayı seven bir teknik adam. Ancak tek sisteme bağımlı kalmayan bir anlayışı var. Rakiplere göre 3’lü ve 5’li savunma formasyonunu da takımlarına empoze eden ve oyun içinde de bu geçişleri uygulamayı seven bir teknik adam.

Hırvat teknik adamın en önemli özelliklerinden biri de gençleri sahaya sürme cesareti. Deneyimli hoca, Hırvatistan Milli Takımı’nın bugünkü kadrosundan önemli isimlerle çalıştı. Özellikle Gvardiol’u 18 yaşında sahaya süren teknik adamdı. Trabzonspor’un akademisi bu noktada Bjelica için yeni yetenekleri çıkarma adına önemli bir fırsat olacak. Dani Olmo, Sunjic, Benkovic gibi oyuncuları takıma monte edip, Dinamo Zagreb’in kısa sürede yüksek bonservis geliri elde etmesini sağlamıştı. (fanatik)