UEFA Avrupa Ligi'nde grubunu 3. sırada bitiren Trabzonspor'un, UEFA Konferans Ligi play-off turundaki rakibi Basel oldu.

İlk maç 16 Şubat 2023'te Trabzon'da oynanacak. Rövanş maçı ise 23 Şubat'ta İsviçre'de oynanacak.

Trabzonspor’un rakibi Basel eski günlerini arar durumda 15 haftası geride kalan ve 10 takımın mücadele ettiği İsviçre Ligi'nde Basel, bir maç eksikliğiyle 18 puanla 7. sırada yer alıyor.

Güçlü İsviçre takımı, geçen sezonu şampiyon Zürih'in 14 puan gerisinde 62 puanla 2. sırada tamamlayarak UEFA Konferans Ligi elemelerine katılma hakkı kazanmıştı.

Basel, Uefa Konferans Ligi ön eleme turlarında Kuzey İrlanda ekibi, Crusaders, İsveç temsilcisi Brondby ve Bulgaristan takımı CSKA Sofya'yı eleyerek gruplara kalmayı başarmıştı.

Uefa Konferans Ligi H Grubu'nda Slovakya ekibi Slovan Bratislava, Litvanya temsilcisi Zalgris ve Ermenistan takımı Pyunik'in olduğu grubu Basel, 11 puanla 2. sırada tamamladı.

İki takım 2019-2020 UEFA Avrupa Ligi C Grubu'nda karşı karşıya gelmişti. Temsilcimiz Trabzonspor, Basel ile karşılaştığı iki mücadelede 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı.

Trabzonspor, o sezon gruplarda 1 puan toplayarak elenmişti. Basel ise 13 puanla grubu lider tamamlayarak üst tura yükselmişti

Basel'de teknik direktörülük görevinde Alexander Frei bulunuyor. Rakibimiz Basel'in kadrosunda Dan Ndoye, Andy Pelmard, Riccardo Calafiori ve Liam Millar gibi önemli isimler yer alıyor.

Öte yandan Basel, güncel olarak 38 milyon euroluk bir kadro değerine sahip. Ateşli bir taraftar grubuna sahip olan İsviçre temsilcisi, maçlarını 38.512 kapasiteye sahip St. Jakop-Park'ta oynuyor.