35 yaşında Türkiye'den ayrılarak, Avrupa'ya açılan, Zeki Çelik ve Yusuf Yazıcı'yla birlikte Fransız ekibi Lille ile büyük başarılara imza atan, 2020-21 sezonunda sermaye devi PSG'nin önünde Fransa şampiyonluğu yaşayan Burak Yılmaz sezon başında çok şaşırtıcı bir imza atmıştı. Hollanda ekibi Fortuna Sittard ile anlaşan 37 yaşındaki futbolcu 2 yılı oyuncu, 3 senesi de teknik adam olarak 5 yıllık sözleşme imzalamıştı.

Ancak deneyimli golcünün, Sittard kariyeri pek de uzun sürmedi. 37 yaşında olmasına rağmen bu sezon çıktığı 25 lig maçında 9 gol, 5 asitle oynayan yıldız futbolcu son oynanan ve 3-1 kazandıkları Groningen karşılaşmasının ardından veda kararı aldı. Bu durumu kişisel sosyal medya hesabından paylaşan Burak Yılmaz, "Fortuna Sittard taraftarları, sizin için oynamak büyük bir şerefti. Her şey için teşekkürler, daha güzel ve başarılı yıllara" ifadelerini kullandı.

Ayrılık henüz resmileşmezken, milli oyuncunun bu açıklaması sonrasında resmi duyurunun da kısa sürede yapılması bekleniyor. Burak'ın ayrılık kararının sebebi olarak da flaş bir iddia ortaya atıldı. Öne sürülen bilgilere göre; Groningen karşılaşmasında teknik direktör Julio Velazquez, başarılı futbolcuyu oyundan almak istedi ancak Burak oyundan çıkmayı reddetti. Bu durum sonrasında kulüpte tecrübeli oyuncu için kadro dışı kararı alınınca Burak Yılmaz da ayrılık düşüncesini dile getirdi.