Geçen sezon Trabzonspor’un şampiyonluğunda önemli bir pay sahibi olan Danimarkalı yıldız Andreas Cornelius sezon başında ülkesine Kopenhag’a transfer olmuştu!

Fotospor’da yer alan habere göre Sezon başında ailevi nedenlerden dolayı Trabzonspor’dan ayrılan Anderas Cornelius’a Beşiktaş’ın teklif yaptığı iddia edilmişti. O dönemde Danimarkalı golcü “sır” diye açıklama yaparak kafaları karıştırmıştı. Önce Schalke’yi daha sonra da Beşiktaş’ı reddeden Cornelius, FC Kopenhag’da kalmaya karar verdi. Schalke, Frey’le anlaştı. Beşiktaş ise Aboubakar’ı getirdi.

Cornelius eşi Anne Sophie’nin talebiyle Danimarka’ya döndü. Bayan Cornelius oğulları Hugo’nun özel dadı ile yetişmesi yerine kreşe göndermek istediği için bu kararı aldığı ortaya çıktı. Bebek psikoloğunun verdiği tavsiyeye uydu. Dadı ile büyüyen çocukların toplumdan kendilerini soyutlanmış hissettikleri için buna izin veremeyeceğini söyledi.

Ülkesi Danimarka’da kreşlerin çocuklar için çok iyi imkanları sunduğunu anlattı. Cornelius da sadece Trabzonspor’a veda etmedi. Almanya’ya gitmedi. Beşiktaş’a hayır dedi.