Trabzonspor’un yıllardır tamamlanmayı bekleyen HES projesi iptal tehlikesiyle karşı karşıya. Yönetim HES projesini kurtarmak için hisse devri veya ortaklık için genel kuruldan yetki istedi. Yapılan oylama sonucunda Trabzonspor yönetimine istenilen yetkiler genel kurul tarafından verildi.

Trabzonspor, Uzungöl'e yapılalacak HES projesi için Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'ndan üretim lisansını 2012 yılında aldı. Sadri Şener yönetim döneminde planlanan HES projesi kapsamında 50 yılda kulübün kasasına 500 milyon dolar aktarılması planlanıyordu.

Projeyle ilgili hamle yapılmadı. Proje atıl durumda kaldı. İptal edilme tehlikesi ortaya çıktı. Şu an için projenin yeniden işler hale gelebilmesi için 800 milyon TL gerekiyor. Bu yüzden yönetim projenin hisse devri için ortaklık yapmak istiyor.

10 yıl için 50 yılda 500 milyon dolar getireceği hesaplanan projede gelinen noktada ise Ahmet Ağaoğlu yönetimi ortak arıyor. Gelen ilk bilgiler ise Beşiktaş ve TFF’nin eski Demirören Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım Demirören’in projeyle ilgilendiği.

Demirören Holding bünyesinde 11 farklı enerji şirketi bulunan Yıldırım Demirören’in Ağaoğlu’yla proje hakkında fikir alışverişi yaptığı gelen bilgiler arasında. (fotospor)