Trabzonspor’un Antalyaspor karşısında elde ettiği galibiyet için emeği geçenleri tebrik ediyorum. Takımın iyi futbol ortaya koymadığı bir gerçek olsa da, hem yapılan eleştirilerin haksız olduğunu düşünüyor, hem de alınan üç puanın çok önemli olduğunu belirtmek istiyorum.

Sturridge, Ekuban hatta Obi Mikel hazır değil! A. Kadir Ömür gibi en iyi kanat oyuncusu yok! Bu maçta bunlara ilave olarak Pereira, Novak, Sosa gibi isimlerin de yok! Geçtiğimiz yıl ki futbolla kıyaslama yaparsanız, Yusuf’unuz da yok! Böylesine yarım yamalak bir takımla Antalyaspor’u 3-1 mağlup etmişsiniz! Eleştiri olabilir. Nasıl?  “Kötü oynadık, daha iyi olmalıyız” diyebilirsiniz! Fakat, Ünal hoca aşağı, Ünal hoca yukarı, “Bu takım zirvede kalamaz” gibi abuk sabuk, haksız, yersiz, densiz söylemler bana göre çok ayıp! Trabzonspor’un teknik adamı, hücum futbolunu ne denli çok seven, rakipleri sahasına hapsetmenin nasıl olduğunu gösteren bir takımı, geçen yıl sizlere sunmadı mı? Siz neyin kafasını yaşıyorsunuz Allah aşkına! Ünal Karaman; Abdülkadir, Yusuf  Yazıcı veya hazır bir Sturridge, hazır bir Mikelle sahaya çıkıp, sakatsız  sorunsuz bir hafta mı geçirdi? Bir defa olsun, sahaya tam kadro mu çıktı? Adam 15 haftadır, yeni transferlerin hazır hale gelmesi için bekliyor! Bu yetmezmiş gibi, her hafta en az iki üç oyuncusunun sakatlık sorunları ile boğuşuyor! Abdürrahim, Serkan gibi yeni gençlerle savaş veriyor! Arkadaşlar, inanın ki Ünal hoca sizden çok, rakibi hapseden bir oyun tarzı istiyor. Lakin bu takımın bazı isimleri hazır değil,  sakatları da çok! Bunu anlayın artık. Böylesi kritik ve sıkıntılı bir dönemde Karaman’ın takımı, eğer lig ikincisinin sadece bir puan, liderin yalnızca dört puan gerisinde ise; sıkıntılarını aşmış, devre arasını iyi geçirmiş bir Trabzonspor, ikinci yarının en büyük favorisi olur. Yeter ki kalan üç hafta da başka kayıp yaşanmasın. Dua edelim ve dileyelim ki, sakatımız olmasın, ve ilk yarıyı liderin üç-dört puan gerisinde kapatalım, ki ben bu kadar puan farkı bile olacağını sanmıyorum.  Eğer transfer yapılacaksa, birkaç kendini bilmez yöneticiler değil de, Ünal Karaman ve arkadaşlarına, yetki verilirse, sakatların da hazır hale gelmesi ile bu takım, ikinci yarı o birkaç puanı kapatır ve öne geçer. Ha ille de eleştiri yapacaksanız,  ‘sakatlıklar’ diye feryat edebilirsiniz! Bununla birlikte, hazır olmayan oyuncuları alan yöneticilere serzenişte bulunabilirsiniz. Bu takım UEFA’dan koptuysa, bugün zirvede üç dört puan önde değilse, sakatlıklar ve yanlış transfer politikası bunda belirleyici olmuştur.

Ben Trabzonspor’dan umutluyum. Kötü günlerde alınan üç puanların önemi, çok daha makbuldür. Yöneticiler; sadece paraları zamanında ödeyip, transfer dahil başka işlere burun sokmasın yeter! Ünal Karaman en son eleştirilecek isimdir. Lütfen bırakın yakasını. Sakatlıkları ve transfer yanlışlarını hala görmediyseniz ya da görmezden gelip hocaya yükleniyorsanız, bunun adı adaletsizlik, dolaysıyla kul hakkıdır unutmayın.