Transfer çalışmalarına hızlı başlayan Trabzonspor, yeni sezon planlaması dahilinde çalışmalarını sürdürürken Başkan Ahmet Ağaoğlu, Sörloth için girişimde bulunacaklarını açıkladı. Teknik Direktör Abdullah Avcı da geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada Norveçli futbolcuyu takıma katmak istediklerini, bunun için bekleyebileceğini ifade etti.

Trabzonsporlu taraftarlar, Leipzig'deki durumu belirsiz olan Sörloth'u ikna etmek için sosyal medyada organize oldu. Bordo-Mavili futbolseverler, 25 yaşındaki golcünün kişisel hesabındaki son paylaşıma "Come to Trabzonspor (Trabzonspor'a gel) yorumunu paylaştı. Yaklaşık 3 saat içerisinde 1.5 milyon yoruma ulaşan Trabzonspor taraftarları sosyal medya rekoru kırdı. Avrupa ve dünya futbolunu takip eden birçok haber sitesi söz konusu durumu manşetlerine taşıdı.

İş insanları destek verdi!

Trabzonspor camiasındaki sosyal medya fenomenlerinin (Alican "Deplasske", Colmanın Bandanası, Çöl Tilkisi, Dolmuşçu) öncülük ettiği kampanyaya iş insanlarından da destek geldi. 

Bu sezon oynanan Trabzonspor-Gençlerbirliği, geçtiğimiz sezon oynanan Ankaragücü-Trabzonspor maçında, Fırtına'nın deplasman maliyetlerini karşılayan Birhan Emre Yazıcı, organizasyona katılan taraftarlar için 100 forma hediye edeceğini duyurdu.