Grupta çıktığı 2 maçta da sahadan galibiyetle ayrılan Ay-Yıldızlılar gurubun 6 puana sahip diğer takımı olan Bulgaristan'ı da yenip 3'te 3 yaparak 9 puanla grubu lider olarak tamamladı. Bu sonuçla U19 Milli Takımımız Elit Tur'a yükselmiş oldu.

UEFA U19 Avrupa Şampiyonası Elemeleri 1. Grup maçında ay yıldızlılar liderlik için çekiştiği Bulgaristan’ı Antalya’da 2-1 mağlup etmeyi başardı.

Grupta daha önce Ermenistan’ı 4-1, Karadağ’ı ise 2-1 mağlup eden Milli Takım, Bulgaristan’ı da 2-1 mağlup edip 3’te 3 yaparak grup lideri olarak Elit Tur’a yükseldi.

Ay yıldızlılar mücadelenin hemen başında geriye düştü ancak 10.dakikada Atakan Gündüz ile beraberliği yakaladı. Penaltı ile bulduğumuz gol sonrası bir araya gelen U19 Milli Takımımız ‘Asker selamı’ ile poz verdi.

29. dakikada Veysel Ünal ile bir gol daha bulan ve öne geçen gençlerimiz rakibine fırsat vermeyerek maçı kazanmasını bildi.

Karşılaşmayı, Genç Milli Takımlar Sorumlusu Tolunay Kafkas da izledi.

Gruptaki diğer karşılaşmada ise Ermenistan ile Karadağ 3-3 berabere kaldı.

Grubu 6 puanla ikinci sırada tamamlayan Bulgaristan, Elit Tur'a çıkan diğer takım oldu. Ermenistan ile Karadağ ise grubu birer puanla tamamladı.

19 Yaş Altı Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Ahmet Ceyhan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Elit Tur'a yükselmeyi önemsediklerini, hedeflerinin 2020’deki Avrupa Şampiyonası’na katılmak olduğunu söyledi.