Ballon d'Or ödülüne layık görülen Karim Benzema'nın törendeki görüntüsü dikkatleri çekti. Uzun yıllardır elinde bandajla görmeye alıştığımız yıldız futbolcu, Paris'teki gecede eli bandajsız şekilde çıktı kameraların karşısına. Bu görüntü sonrası Trabzonsporlu futbolcu Marc Bartra cephesinden özür geldi.

O dönem Real Betis forması giyen Trabzonspor'un yıldızı Marc Bartra'nın müdahalesi sonrası sakatlanan futbolcunun serçe parmağı kırılmıştı. Ancak operasyon geçirmeyen ve sezona o şekilde devam eden Benzema, kırığın kendisini kaynatmasını tercih ederken, uzun zaman çıkarmayacağı bandajı da o tarihlerde sağ eline geçirmişti.

Real Madrid'in o zamanki teknik direktörü Santiago Solari, oyuncuya ameliyat olmaktansa bu şekilde devam etmesi tavsiyesinde bulunan isimdi. Çünkü Solari kendisinden yararlanmaya devam etmek istediği öğrencisine bu sakatlığın büyük bir sorun teşkil etmeyeceğini düşünüyordu. Ödül töreninde yıllar sonra ilk kez serçe parmağının görünmesi, hikayeden hikaye çıkarmayı seven basına da yeni bir malzeme vermiş oldu.

Trabzonsporlu futbolcu Marc Bartra Benzema'nın parmağıyla ilgili olarak özür diledi. İspanyol yıldız,"Birkaç yıl önce Real Madrid maçında, futbolun getirdiği aksiyonlar sonucu oluşan Benzema'nın parmağı kırıldı. Kendisinden tekrar özür diliyorum. Böyle bir niyetim yoktu. Altın Top ödülü nedeniyle kendisini kutluyorum. Kendisini tekrar tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı.