Bu sezon Danimarka liginde çok kötü günler geçiren ve kümede kalma grubunda bulunan Brondby'nin, Trabzonspor''da beklentileri karşılayamayan Jens Stryger Larsen ile ilgilendiği öne sürülmüştü. Yabancı kontenjanında Bruno Peres için yer açmayı hedefleyen bordo mavililerin de bu talebe olumlu yanıt vereceği ve kolaylık sağlayacağı yönünde ifadeler vardı. Sarı mavili ekipte yaşanan 30 milyon euroluk satın alma ise transferin önünü tıkayabilir.

Amerikalı şirket aldı

Eski günlerine dönmek için yeni bir sayfa açan Brondby, ekim ayının sonunda Global Football Holdings'e satıldı. Brondby Başkanı Jan Bechj Andersen, kulübün çoğunluk hissesini Amerikan şirketine sattıklarını duyurdu. Almanya'da FC Augsburg'un da ortak sahibi olan firma, 30 milyon euroluk bir yatırımla işe koyuldu.

Teknik direktör gönderildi

Sezonun geri kalanında yaşanan hayal kırıklığı, 2019'dan bu yana takımın başında olan Niels Federiksen'in sonunu getirdi. Futbol direktörü Carsten V. Jensen, "Niels, 2019'da kulübe katıldığından beri Brøndby IF için doğru teknik direktör oldu ve o dönemde gerçekten iyi bir iş çıkardı. 16 yıllık bir aradan sonra Vestegnen'e şampiyonluğu evine getiren baş antrenör olarak adını tarih kitaplarına yazdırdı. Büyük katkılarından dolayı mümkün olan en büyük teşekkürü hak ediyor" dedi.

Yeni isim belli değil

Son olarak evinde Viborg FF'ye 2-0 yenilerek 3 puan kaybeden Brondby'de yeni  teknik patronun kim olacağı merakla bekleniyor. Trabzonspor'un Danimarkalı futbolcusu Jens Larsen Stryger'in de durumu atılacak imzalar sonrasında netlik kazanabilir. Transferin gerçekleşmeme ihtimali de bulunuyor. Ancak kulübün alt yapısından yetişen deneyimli oyuncuya kolay kolay veto çıkması beklenmiyor.

Larsen bu sezon 21 maçta 1 gol sevinci yaşadı. Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda Sivasspor karşısında fileleri havalandırmıştı. (gazetedamga)