Transfer sezonunun açılmasıyla birlikte Fenerbahçe'de golcü arayışları hızlandı. Joao Pedro'nun sakatlığı sonrasında son vuruşlarda istediği sonuca ulaşamayan Sarı-lacivertliler gündeminin ilk sırasına Alexander Sörloth'u aldı.

Yeni sezon öncesi 2. defa Real Sociaedad'a kiralanan tecrübeli oyuncu bu kez performansıyla göz dolduruyor. RB Leipzig'in kadro planlamasında yer almayan deneyimli oyuncu için dirsek temasında bulunan Fenerbahçe'de tek rakip Real Sociaedad.

26 yaşındaki futbolcu 2019/2020 sezonunda kiralık olarak forma giydiği Trabzonspor'da gösterdiği performansla Crystal Palace'tan Leipzig'e 20 milyon euro karşılığında transfer olmuş, Bordo-mavili kulüp bu transferden 10 milyon euro kazanç elde etmişti.

Bu sezon Jorge Jesus önderliğinde iyi bir başlangıç yakalayan Fenerbahçe son günlerde yaşadığı sakatlıklar sonrası gol vuruşlarında istediğini bulamıyor. Ara transfer döneminde golcü isim arayışlarında olan Sarı-lacivertliler ilk temaslar sonrası Alexander Sörloth'u bitirmek için Ali Koç ve heyeti Norveç'e gidiyor. Transferin son durumunun önümüzdeki günlerde netleşmesi bekleniyor.

Kiralık olarak forma giydiği Real Sociedad formasıyla 21 maça çıkan tecrübeli oyuncu 10 gol 2 asistle 12 gole direkt katkı sağladı. (Akşam)