Bordo mavili takımda yaşadığı sakatlık sonrası bir türlü istenilen performansı veremeyen Norveçli Trondsen Trabzonspor’dan ayrılmış geçtiğimiz günlerde Göteborg takımına transfer olmuştu!

İsveç basınına konuşan Trondsen:

‘’ Hamsik büyük bir yıldız, anlayabilirsiniz. Trabzon'a gideceği belli olunca Türkler iyice çıldırdı. Büyük bir kargaşa vardı. Ancak şüphesiz bir yıldız olmasına rağmen çok mütevazı ve düzgün bir adam.

Türkiye’ye İsveç'ten geldiğini biliyordum. Sonra biraz İskandinavya hakkında konuştuk. IFK'den, Göteborg'dan ve her şeyden çok sıcak bir şekilde bahsetti.

O dönemde Türkiye'de değildim. Bu yüzden karar vermeden önce konuşmadık. Aslında hangi şartlarda olursa olsun, muhtemelen IFK Göteborg ve İskandinav futbolunu Hamsik’ten daha iyi anlıyorum.

Türkiye'de geçirdiğim dönemi şu şekilde özetleyebilirim: Dizimdeki sakatlık gerçekten çok ciddiydi. Oraya gittiğimde ilk dönem çok iyi geçti. Ama diz sakatlığım beni 2020/21 sezonunun dışında tuttu. Geri dönüş yolunda savaştım. Maçlar oynamaya başladım. Her şey iyi hissettirdi. Ancak böyle bir yaralanmadan sonra burada ve orada küçük şeyler yapmanız alışılmadık bir şey değil ve bunu yaptım.

 Genel olarak, Türkiye'de geçirdiğim zamandan hala memnunum. Sakat olmadığım sürece çok oynadım. Ligde şampiyonluğun kazanılmasına katkıda bulundum. Harika bir deneyimdi. Umarım Göteborg'da da benzer bir deneyim yaşarım.

Şampiyonluk kutlamalarından da bahseden Trondsen o günü şu sözlerle anlattı: “Oraya gitmemiş ve bunu kendi gözleriyle görmemiş birine tarif etmek zor. Günlerce kutlanan, eşi benzeri olmayan bir insan deniziydi. Bunu deneyimlemek çok özel ve çok eğlenceliydi.

Bu yaz Türkiye'den gelen bir teklifi geri çevirdim ve benimle ilgilenen birkaç takım daha vardı. Seçimim IFK Göteborg'dan yana oldu.  Çünkü sakatlıktan iyi bir şekilde döndüğümü göstermek istiyorum. Umarım milli takımada dönebilirim.” İfadelerini kullandı.