TFF dün yayınladığı bir yazıyla yabancı kuralını açıklamıştı. Kulüplerden tepkiler gecikmedi!

TFF'nin açıklamasına göre takımlar kadro için 35 futbolcu bildirebilecek ve 21 yabancı tescil ettirebilecek. 21 kişilik maç kadrosunda 14 yabancı bulunacak ve ilk 11'de en fazla 8 yabancı olacak.

Yeni statüye göre takımlar kadroda en fazla 35 futbolcu bulundurabilecek, bunların en az 14'ü Türk olacak ve bu 14 Türk futbolcudan en az 4 tanesi 1 Ocak 1998 tarihinden sonra doğmuş olacak.

Alına bu kararlara Trabzonspor divan kurulu başkanı Ali Sürmen: ‘’ TFF’nin açıkladığı yeni yabancı futbolcu kuralında 14 futbolcunun Türkiye A milli takımında oynama uygunluğuna sahip olması Anadolu kulüplerinin aşırı harcamaya yönlendirecek. Kadroyu oluşturacak 35 futbolcunun 21’ninin yabancı olabilmesi ise Türkiye’yi yabancı futbolcu çöplüğüne döndürecek. Bu nedenle TFF’nin yeni yabancı futbolcu kararı bana göre tam bir hayal kırıklığı olmuştur. Ayrıca Spor Yasası askıya mı alındı da biz durmadık! TFF’nin açıkladığı harcama limitleri, Spor Yasası’nın açıkladığı harcama limitlerinin çok üzerinde. Yasaya rağmen bu kararlar nasıl alınabiliyor? Kulüpler daha çok borçlanarak değil, daha planlı ve yetiştirmeye yönelik programlarla başarıyı yakalamayı hedeflemelidir. TFF’de harcamayı özendirici değil, ülke futbolunun geleceğine uygun kararlar almalıdır!’’ İfadelerini kullandı.