Trabzonspor Kaptanı Uğurcan Çakır'ın adı bir süredir transfer dedikodularına karışmıştı. Milli kaleciye birçok takımın talip olduğu iddia edilmiş ancak transferde somut bir gelişme yaşanmamıştı. Kariyerini Karadeniz devinde sürdüren 26 yaşındaki file bekçisi ile ilgili sıcak gelişmeler yaşanırken olası bir ayrılık durumunda Trabzonspor hedefini belirledi.

Ara transfer döneminde de Nottingham Forest’in 9 milyon Euro’luk bonservis bedelini gözden çıkardığı Uğurcan Çakır, takımda tutulmuştu. 2 sezondur Avrupa kulüplerinin radarında bulunan Milli file bekçisinin, sezon sonunda satılma ihtimali artık çok yüksek. Bordo-Mavililer, 13-15 milyon Euro bandında bir rakam bekliyor.

Uğurcan’ın gitmesi halinde yerine yerli kaleci bakılacak. Hedefteki ilk isimlerden biri; Günay Güvenç. 31 yaşındaki başarılı file bekçisi, Gaziantep FK’nın ligden çekilmesi sonrası Kasımpaşa’ya kiralanmıştı. Günay’ın Gaziantep ekibiyle 2024’ün Mayıs ayına kadar kontratı bulunuyor. Günay’ın yanı sıra başka Türk kaleciler için de futbol izleme komitesi şimdiden çalışmalara start verdi.

Türkiye Futbol Federasyonu’nun transfer dönemini uzatması ve depremden etkilen bölgelerde ligden çekilme kararı alan takımların oyuncularını kadrolarına katma hakkı tanıması dolayısıyla Süper Lig ekipleri transfer çalışmalarını sürdürüyor. Kasımpaşa, ligden çekilme kararı alan Gaziantep FK’nın kaptanı Günay Güvenç’i sezon sonuna kadar kiralık olarak transfer etti. Yapılan anlaşmaya göre tecrübeli oyuncu için satın alma opsiyonu bulunmuyor. Güvenç, sezon sonunda Gaziantep FK’ya dönecek. (fanatik)