Geçen sezonu Spor Toto Süper Ligi'nde şampiyonlukla bitiren Trabzonspor'da sıcak gelişmeler yaşanıyor. Bordo-mavililer, Dünya Kupası arasının ardından ilk lig maçında evinde Fenerbahçe'yi 2-0 mağlup etti.

Visca'nın sakatlığı transfer ihtiyacı doğurdu

Geçen hafta ağırladığı Fatih Karagümrük'e karşı beklenmedik bir yenilgiye uğrayan Fırtına'da Edin Visca'dan kötü haber geldi. Maçta sakatlanan tecrübeli yıldızın, kontrollerin ardından köprücük kemiğini kırdığı açıklandı. Bu sakatlığın ardından Trabzonspor'un transfer stratejisi yeniden belirlendi. Bosnalı sağ kanat oyuncusu Edin Visca'nın Karagümrük maçında köprücük kemiğini kırmasının ardından transfer şart oldu.

Efecan Karaca yeniden Abdullah Avcı'nın listesinde

Trabzonspor, daha önce de gündemde olan Alanyaspor'un yıldız futbolcusu Efecan Karaca'yı kadrosuna katmak için harekete geçti. Teknik direktör Abdullah Avcı'nın da 33 yaşındaki oyuncunun transfer edilmesini istediği öğrenildi.  Süper Lig'in en istikrarlı futbolcularından biri olarak dikkat çeken Efecan Karaca, bu sezon 11 Süper Lig maçında oynarken 1 gol ve 3 asist kaydetti. Deneyimli oyuncunun mevcut piyasa değeri 1,5 milyon Euro. Kulüple sözleşmesi 2025 yılında sona erecek olan yıldız futbolcunun da Trabzonspor'a transfer olmakla ilgilendiği öğrenildi.

Efecan Karaca 8 kez milli formayı giydi

Futbol kariyerine Galatasaray altyapısından başlayan Efecan Karaca; Ayrıca Kartalspor, Adanaspor, Adana Demirspor ve Sarıyer'de oynadı. Bilindiği üzere Trabzonspor daha önce de Yunan orta saha oyuncuları Manolis Siopis ve Anastasios Bakasetas'ı Alanyaspor'dan satın almıştı. Efecan Karaca'nın adı geçen sezon Fenerbahçe ile de anılmıştı. Alanyaspor'da forma giyen Efecan Karaca, 8 kez A Milli Takım forması giydi. Bu maçlarda ağları 1 kez havalandırmayı başardı.