2022-23 sezonunda Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi ve Konferans Ligi'ne veda eden, diğer yandan Süper Lig'de hedeflenen başarıdan uzaklaşan Trabzonspor'da, yönetim kurulu olağanüstü kongre kararı aldı. Kulüp başkanı Ahmet Ağaoğlu istifasını açıklayarak 2018'de başladığı ve 5 yılı bulan başkanlık macerasına da veda etti.

8 Nisan 2018 yılında yapılan 73'üncü Olağanüstü Genel Kurul'da Muharrem Usta'nın ardından kulübün 17'nci başkanı seçilen Ahmet Ağaoğlu, 5 yıldır bu görevde bulunuyordu. Sonrasında yapılan 2 genel kurulda da başkan seçilen Ağaoğlu, 3'üncü döneminde yönetim kurulunun talepleri doğrultusunda olağanüstü kongreye gidilmesinin yolunu istifa ederek açtı.

Başkanlıktan istifa ettikten sonra aday olması için camiadan büyük baskı gören Ahmet Ağaoğlu kesin kararını henüz vermedi. Yurt dışında olan başkan, bugün İstanbul’a dönecek. Bazı eski başkanlar, kurucu üyeler ve önemli iş adamlarından ciddi destek gören Ağaoğlu, kararını bu hafta netleştirecek.

Şampiyon Başkan, hem maddi olarak güçlü hem de vizyonu yüksek bir yönetim listesi oluşturursa seçime girecek. Sponsorluk konusunda da bazı önemli firmalardan söz alan Ağaoğlu, son yılların en güçlü yönetimini kurmaya hazırlanıyor. Taraftarların da sosyal medyada büyük destek verdiği Ağaoğlu’nun 17 Mart akşamına kadar listesini Trabzonspor Divan Kurulu’na sunması gerekiyor.

Abdullah Avcı’nın istifasından dakikalar sonra başkan adaylığını açıklayan Ertuğrul Doğan, liste çalışmalarını hızlandırdı. Mevcut yönetimden 3-4 kişiyi kadrosuna eklemeyi planlayan Doğan, camiada kabul görmüş ve Ağaoğlu’nun olası adaylığı halinde elini güçlendirecek bazı isimleri ikna etmeye çalışıyor. Son 5 yılda ekonomik anlamda kulübe büyük destek veren Doğan, kaynak konusunda sıkıntı çekmemek adına bazı iş adamlarını da listesine alacak.