5 yıllık süreçte Ahmet Ağaoğlu’nun en yakın çalışma arkadaşı olan fakat şampiyonluğun ardından fikir ayrılıkları yaşayan Ertuğrul Doğan, 25-26 Mart’ta gerçekleşecek olağanüstü seçime tek listeyle girmeye hazırlanıyor. Yönetim kadrosunu büyük oranda netleştiren Doğan’ı sıkıntılı bir süreç bekliyor.

Karadeniz ekibinde sezon sonu 5 futbolcunun sözleşmesi bitiyor. Marek Hamsik’in yanı sıra kiralık kontratı bulunan Lazar Markovic, Gbamin, Yusuf Yazıcı ve Naci Ünüvar kulüplerine dönecek. Hamsik, bu sezon 2.2 milyon Euro kazanırken, Gbamin 1.5 milyon Euro, Yusuf 25 milyon TL, Naci 7.5 milyon TL ve Markovic yarım dönem için 260 bin Euro alıyor. Bu oyuncuları vedası sonrası maaş bütçesinde 5.5 milyon Euro’luk rahatlama sağlanacak.

Öyle ki 31 Mart’a kadar ödenmesi gereken 16 milyon Euro var. Bu rakamın içinde maaşlar, oyuncu alacakları ve bonservis taksitleri var. Doğan, öncelikle bu ödemeleri yapıp, borçsuzluk kağıdı alacak. Acil ödemenin yarısından fazlasını bulan asbaşkan, kalan miktar için ekibiyle kaynak arayışında. Başkanlık sonrası ilk etapta stat sponsorluğu konusunu çözmeyi hedefleyen Doğan, yeni hoca konusunda aceleci davranmıyor. Ancak yerli bir teknik adama takımı emanet etmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Sezon sonunda ise takımı ciddi bir değişim bekliyor. Maaş maliyetini düşürmek adına pek çok isimle yollar ayrılacak. Bonservis getirebilecek futbolculardan da bazıları satılacak. Ertuğrul Doğan, farklı sponsorluklarla kulübe gelir getirmek adına ekstra mesai harcayacak.