61TrabzonHaber-

Trabzonspor'un yaz transfer sezonunda Leicester City'den yaklaşık 1.5 milyon euro bonservis bedeliyle kadrosuna kattığı ve senede 1 milyon euro da maaş ödediği Fousseni Diabate'nin transferine dair skandal iddialar ortaya çıktı.

Trabzonspor'dan hemen önce, Karagümrük'ün Diabate ile 500 bin euroya anlaştığı, Başkan Süleyman Hurma'nın bu transferden vazgeçtiği, Bordo-Mavili ekibin daha sonra Diabate'yi gündemine aldığı aktarıldı. 

Süleyman Hurma'nın, Trabzonspor'un Diabate ile ilgilendiğini duyunca Başkan Ahmet Ağaoğlu'nu arayarak; "Sayın Başkan, biz Diabate ile 500 bin euroya anlaşmaya vardık. Ufak detaylar yüzünden transferden vazgeçtik. Oyuncuyu almak için ısrarcıysanız, bilginiz olsun masada bu fiyattan yukarıya çıkmayın." dediği belirtildi. Trabzonspor ise bu uyarılara rağmen Diabate ile iki katı bütçeyle anlaşma sağladı. 

Geçtiğimiz günlerde Denizlispor Başkan Yardımcısı Kaan Şanlıkan'ın "Afobe ile 650 bin euroya anlaştık fakat Trabzonspor oyuncuya bizden iki kat fazla bütçe teklif etti" şeklindeki açıklaması da Diabate için ileri sürülen bu iddiaları güçlendirdi.

61TrabzonHaber olarak soruyoruz; Diabate ve Afobe transferlerinde ödenen yaklaşık iki kat bedel; futbolcuların cebine mi, başkalarının cebine mi gitti?