Trabzonspor'da yapılacak kongrede ilk aday henüz resmi olarak açıklamasa da Ertuğrul Doğan... camianın önde gelen isimlerinin iddiasına göre seçimde Doğan'ın dışında iki aday daha olacak. İstanbul ve Ankara kanadından etkili iş adamları Önder Bülbüloğlu’nun nabzını tuttu. Bülbüloğlu gelişmeleri takip ediyor. Mehmet Yiğit Alp de devrede. Mustafa Hacıkerimoğlu ile birlikte hareket ediyor. Alp uzun zamandır adaylığı düşünüyordu.

Bülbüloğlu ile Alp de yakın ilişki içerisinde… Ertuğrul Doğan'ın karşısına birleşmiş cepheden güçlü bir aday çıkabilir.

Celil Hekimoğlu ile Nevzat Aydın aday olmayacağını açıkladı. Cılız da olsa Nuri Albayrak ve İbrahim Hacıosmanoğlu isimleri duyulmaya başladı. İhtimal verilmese de sürpriz yapabilirler.

Doğan'ın karşısına siyasi konjonktür ve seçim sürecine göre güçlü ve sürpriz bir aday çıkabileceği ise gelen bilgiler arasında. Hatta istifa eden Ahmet Ağaoğlu'nun aday olabileceği de iddialar arasında. Trabzonspor genel kurullarının sistemi artık değişti. Eskiden Kuyumcular, Eski futbolcular, Oflular, Kunduracılar gibi başkan belirleyen guruplar vardı. Artık yok. Üyeleri yönlendirmek zor. Başkan adaylarının yaptıkları ve vaatleri önemli olacak.  (fotospor)