Süper Lig'i şampiyon tamamlayan Trabzonspor, gelecek sezonun kadrosu için girişimlerine başlasa da yabancı kontenjanı Bordo-Mavililerin transfer görüşmelerini olumsuz etkiliyor.

Kadrosunda; Koita, Djaniny, Cornelius, Edin Visca, Gervinho, Kouassi, Nwakaeme, Bakasetas, Marek Hamsik, Siopis, Bruno Peres ve Vitor Hugo ile birlikte 12 yabancı bulunduran Trabzonspor'da bu sayı; Denswil ve Edgar Ié'nin durumuna göre 14, Diabate ve Flavio'nun dönmesiyle beraber 16'ya ulaşıyor. Fırtına'da takımdan gönderilecek ve iskelete dahil edilecek oyuncular hesaba katılınca en makul yabancı kontenjanı 14 olarak görülüyor. 

Trabzonspor'a müjde!

Yabancı kontenjanının 14'te kalmasını isteyen Trabzonspor'a müjdeli haber geldi. Süper Lig'deki diğer ekiplerin de 14 yabancı kontenjanında hemfikir kaldığı aktarıldı. Henüz başkanı ve yeni yönetim kadrosu belli olmayan Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) Süper Lig ekiplerine bu hususta yardımcı olacağı belirtildi.

Trabzonspor yabancı oyuncu2

Ahmet Ağaoğlu; "14 oyuncu mu, 12 oyuncu mu?"

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, yabancı kontenjanı belirsizliğine dair yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"8+3 ya da 7+4 değil, 7+4 devreye girerse, bu sefer 14 oyuncu değil 12 oyuncu kadroda bulundurabiliyorsunuz kadroda. Kulüpler bir değil, iki oyuncuyu göndermek zorunda. Kulüpler Birliği Başkanı olarak bunları anlatmak benim görevim TFF’ye. Transfer takvimi açıklandı, limitler belli değil. Yeni yönetimi bekleyeceğiz. 14 oyuncu mu, 12 oyuncu mu, onu da bilmiyorum. Öyle bir belirsizlik var. Benim önümde süre var ama yaptığım planı revize etmek zorundayım. Ben planı mart ayında yapıyorum ama siz TFF olarak yabancı sayısı için net bir şey vermiyorsunuz. Neye göre bütçe oluşturacak, neye göre plan yapacak takımlar. Eksik olmasın Nihat Özdemir de eksik olmasın “Haydi bana eyvallah” deyip gitti."