Abdullah Avcı’nın sezon başında “gelsin” dediği milli oyuncu İngiltere’de kalmak için Championship takımı Burnley’nin teklifini kabul etti. İkinci lige gitti. Ancak Burnley’de de forma bulamayan Halil sadece 6 maçta toplam 60 dakika forma buldu. Milli takımdaki formasını da kaybetti.

Trabzonlu olan Halil babası aracılığıyla Başkan Ahmet Ağaoğlu’na mesaj gönderdi. Pişman olduğunu söyledi. Çocukluğunun takımı Trabzonspor’da oynamaya hazır olduğunu iletti. Ancak Halil’in kaçırdığı sezon başında Premier Lig’deki takımı Brentford formasını 7 dakika giydiği için bu sezon 3’üncü bir takımda gitme, lisans çıkarma durumu yok.

Ağaoğlu bu durumu Halil’in babasına anlattı. Kendisiyle konuşmadan önce oğlunu Burnley’ye gitmeye ikna eden menajeriyle sohbet etmesini tavsiye etti. Halil’in kendisiyle mesaj göndermek yerine FIFA kurallarını kendisine daha iyi anlatan bir menajerle çalışmasını tavsiye etti.

Halil için Trabzonspor 3 kez devreye girdi. İlkinde Brentford’a gitti. İkincisinde Galatasaray’a kiralık geldi. Sonuncusunda ise Burnley’ye kiralık gitti. Başkan Ağaoğlu’na göre Halil Dervişoğlu için Trabzonspor defteri kapandı.(fotospor)