Süper Lig şampiyonluğuna yürüyen Trabzonspor, kupayı; tarihinin ilk NFT arzıyla kutlayacak. Konuyla ilgili Bordo-Mavili ekipten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Kulübümüz, tarihinin ilk NFT arzını gerçekleştiriyor. Trabzonspor’un unutulmaz anlarının yer alacağı ilk NFT arzında “Trabzonspor Şampiyonluk Koleksiyonu”, “Tarihi Koleksiyon” ve “VIP Müzayede Koleksiyonu” yer alacak.

Trabzon’un plaka işaretinden esinlenilen “Trabzonspor Şampiyonluk Koleksiyonu”ndaki her bir NFT’nin fiyatı 61 dolar olacak. Ayrıca her NFT, 2021-2022 sezonunda takımımızda görev almış her bir oyuncunun formasından oluşacak."

NFT (Non-Fungible Token) nedir?

Terimsel olarak, karşılıksız/değiştirilemeyen "token" anlamına gelen NFT, hem finans hem de sanat dünyasının ardından sporun da içerisine girdi. NFT'nin değerini belirleyen birçok unsur olsa da en temel özelliği "eşsiz" nitelik taşımaları. Bir koleksiyon parçası olabilecekleri gibi, koleksiyondan ayrı olarak tekli şekilde de anlam ve değer ifade edebilirler. Örneğin, Trabzonspor tarihindeki ve şampiyonluk yarışındaki çok kritik bir an, NFT şekliyle özdeşleştirilerek bir kişinin sahipliğine belirli bir değer karşılığı verilebilir ve aynı zamanda açık artırmayla satılabilir.