Trabzonspor’un eski futbolcusu Erman Özgür, bordo mavililerin dağınık görüntüden oturaklı ve kazanan bir takıma dönüşmeye başladığını ve ilk 3 için en önemli aday olduğunu hissettirdiğini söyledi.

Erman Özgür, Trabzonspor’un Ankaragücü ile deplasmanda oynadığı ve Edin Visca’nın kaydettiği golle 1-0 kazandığı karşılaşma sonrasında değerlendirmelerde bulundu.

Trabzonspor’un çok keyifli oyun oynamadığını belirten Özgür şu ifadeleri kullandı;

“Trabzonspor topu öne oynamaya çalışıp kaybettikçe öne oynamak için daha seçici davranmaya başladı. Gerçi Mendy’nin orta sahaya geçişi ve beklerin öne oynama becerilerinin eksikliği ile geriden oyun kurmakta her zamankinden fazla zorlandığı için rakip sahaya geçişi daha zor oldu ve oyun ilk yarı özelinde çoğu zaman tıkandı. Fountas’ın getirdiği ve Eren’in dışarı attığı top dışında, Ankaragücü’nü hazırlıksız yakaladığı tek pozisyonda Bakasetas’ın vuruşunu tamamlayan Visca ile öne geçerek oyun iyi olmasa da skoru alan taraf olarak soyunma odasına gitti.

Doğru savunma

İkinci yarının başında Ankaragücü’nün çok oyuncu ile gelme çabasına Trabzonspor mesafeyi daraltıp, yardımlaşarak ve savunma disiplininden taviz vermeyerek karşılık verdi. Uğurcan’ı rahatsız etmeyen birkaç pozisyon haricinde net fırsat vermeyen Trabzonspor, Onuachu’ya direk oynayarak bu oyuncunun indirdiği toplarla da Ankaragücü’nün baskısını kırmayı başardı. Kontrollü ve sakin kalan Trabzonspor Onuachu ve Enis ile ikinci gol şanslarını kullanamadı. Yine de önemli eksiklerine rağmen seyircisiz oynamanın da avantajı ile attığı golün kıymetini bilerek kazandı Bordo-Mavililer. Çok mu keyifli bir futbol oynadı? Hayır. Fakat dağınık görüntüden oturaklı ve kazanan bir takıma mı dönüşüyor? Evet. Doğru zamanda gelen teknik direktör değişikliği ile toparlanan Trabzonspor, ilk 3 için şu an en önemli aday olduğunu da hissettirdi.”