Yılport Samsunspor Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Yıldırım, küçük bir çocuğun Samsunspor forması dağıtılan okula Trabzonspor forması ile gitmesinden sonra Kırmızı-Beyazlı ekibin açtığı "Bu şehrin çocukları Samsunsporludur." pankartı için Trabzonspor cephesinden özür dilemişti.
 

     Samsunspor  Kulüp Başkanı İsmail Uyanık ise Yüksel Yıldırım'dan sonra yaptığı açıklamada; "Bu pankartı ve yaşanan forma olayını birbirine bağdaştırmaya çalışanlar asıl özür dilemesi gerekenlerdir. Bizim adımıza özür dileyecek bir olay yoktur. " ifadelerini kullanmıştı.
 

     Başkan İsmail Uyanık, Samsunspor Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Yıldırım’ın sosyal medyadaki açıklamalarının ardından Nuri Asan Tesisleri'nde basın toplantısı düzenledi.
 

     Uyanık, açıklamasında; "Geçen hafta İstanbul’da Yüksel Yıldırım ile de bu konuyu konuşmuştuk. Karşılıklı birbirimizle ilgili sıkıntılarımız var. Bu akşam için de bir toplantı organize etmiştik. Gece saatlerinde sosyal medyada yazılanlardan sonra konuşacak pek fazla bir şeyin de kalmadığını düşünüyorum. Şirketten ve Samsunspor’da üstlenmeye çalıştığım vazifeden bugün itibariyle ayrılıyorum." şeklinde konuştu.