Dünya Kupası arasında Fenerbahçe derbisine hazırlanan Trabzonspor'da transfer gündemi de bir hayli hareketli. Gelecek oyuncuların öncesinde göndermek zorunda olan bordo mavililer hakkıdna birçok iddia ortaya atılmıştı. Romen basını da Karadeniz temsilcisinin, FCSB'de forma giyen Adrian Şut'u geçen sezondan bu yana izlendiğini ifade ederek 3 milyon euroluk bir bonservis beklentisi olduğunu yazmıştı.

Dün basın mensuplarının karşısına çıkan ve transferde kulübün mali şartlarını gözetmek durumuna olduklarına dikkat çeken Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı şunları söylemişti: "Kulübümüzün sürdürülebilir durumunu oluşturmak gerekiyor. Dünya ve ülke ekonomisinin gittiği süreci biliyoruz. Kulübümüzün menfaatleri doğrultusunda hareket edeceğiz. Transferi bırakın, hatta kadroda 14 oyuncudan 1 tanesini boşaltmamız gerekiyor. Şu an itibarıyla bizimle sezon başı başlayıp yavaş yavaş sıra bulan genç oyuncularımız var. Onları da ikinci yarı itibarıyla katacağız. Hızlı sirkülasyonla olacak bir iş değil bu. Kulübümüzün menfaatleri doğrultusunda hareket edeceğiz ve şu an bir transfer çalışmamız yok. Oyunculara tabii ki bakıyoruz. Kadroda boşluk olur, giden olursa, onların yerine hazırlıklarımız var ama onun dışında bir şey yok."

Gazetedamga'daki habere göre Menajeri Florin Vulturar'ın İstanbul'a geldiği Adrian Sut için FCSB Sportif Direktörü Mihai Stoica da "Transfer iddiaları doğru değil. Şu an için kendisi hakkında bir insiyatifimiz yok" ifadelerini kullanmıştı.

İki gündür gündemde olan transferle ilgili olarak  açıklamada bulunan Gigi Becali; "Fazla bir şey bilmiyorum. Sadece bir iş adamı bana Türkiye'yi sordu ve 3 milyon euro istedim. Olay bundan ibaret." dedi…