Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle 8 Şubat 2023 tarihinden 15 Şubat 2023'e kadar Borsa İstanbul pay ve vadeli işlem piyasalarında işlemler durdurulmuştu. Analistler, deprem sonrası gerçekleşen işlemlerde panik havasının öne çıktığını belirterek, Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) aldığı önlemler sonrasında borsada dengelenme eğiliminin görülmesine karşın spor hisseleri üzerindeki satış baskısının devam ettiğini ifade etti.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) da profesyonel ve amatör tüm müsabakaları ertelemişti. Sert dalgalanmaların yaşandığı Borsa İstanbul'da spor şirketlerinin hisseleri de sert düştü. Spor endeksinin şubattaki değer kaybı yüzde 9,8 oldu.

ŞUBATTA 4 BÜYÜKLERİN HİSSELERİ NE KADAR AZALDI?

Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret AŞ'nin hisseleri yüzde 4,5 azaldı.

Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar AŞ  yüzde 6 değer kaybetti.

Trabzonspor Sportif Yatırım ve Futbol İşletmeciliği Ticaret borsada yatırımcısına yüzde 7,8, kaybettirdi.

Fenerbahçe Futbol AŞ de yatırımcısına yüzde 16,4 kaybettirdi.

EN FAZLA BEŞİKTAŞ KAZANDIRDI

Spor şirketlerinin yıl başından bu yana sergiledikleri hisse performansına bakıldığında ise Beşiktaş ve Galatasaray'ın hisseleri yükselirken, Trabzonspor ve Fenerbahçe'nin hisseleri geriledi.

Geçen iki aylık sürede Beşiktaş yüzde 27,6, Galatasaray yüzde 11,6 kazandırırken, Trabzonspor'un hisseleri yüzde 23,2, Fenerbahçe'nin hisseleri yüzde 26,8 değer kaybetti.

Analistler, Fenerbahçe'nin bu yıl borsaya iyi bir başlangıç yapmadığını belirterek, yatırımcısına yılın ilk 2 ayında kaybettirdiğine dikkati çekti.

EN DEĞERLİSİ FENERBAHÇE

Halka açık 4 spor şirketi arasında en fazla piyasa değerine sahip olan Fenerbahçe, geçen ayı 5 milyar 280 milyon 583 bin TL piyasa değeriyle tamamladı.

Galatasaray 4 milyar 768 milyon 200 bin TL piyasa değeriyle ikinci sırada geldi. Galatasaray’ı 1 milyar 840 milyon TL piyasa değeriyle Trabzonspor, 1 milyar 819 milyon 200 bin TL piyasa değeriyle Beşiktaş takip etti.