61TrabzonHaber-

Trabzonspor, tüm mali kriterleri yerine getirdiği halde UEFA tarafından Avrupa kupalarından bir yıl süreyle men edilmişti. Bordo-Mavili kulüp bu kararı CAS'a taşısa da sonuç değişmemiş, Karadeniz temsilcisi Avrupa'ya katılamamıştı.

Trabzonspor'un bu sezon sonunda da UEFA'dan ceza alma ihtimali olduğu belirtildi. Başta oyuncu satışı olmak üzere birçok kalemden kar getiren projelere imza atan Bordo-Mavili kulüp; vergi affı, borç yapılandırılması, alacakları karşılıksız bırakma gibi UEFA'nın kabul etmediği şekilde düze çıktığı ileri sürüldü.

Yaklaşık 1 milyar lira borcu bulunan Trabzonspor, geçtiğimiz sezonun ikinci devresinde yaptığı bazı transferlerle dikkati üzerine çekti. Maliyetleri, çok az görünen futbolcuların aslında daha yüksek meblağlara kadroya katıldığı, bu durumun da UEFA'nın konuyu yakın takibe almasına neden olduğu; Trabzonspor'un yeniden kıskaca girdiği gelen bilgiler arasında.

UEFA, daha önce bu tür transferlerden dolayı, Avrupa'nın dev kulüplerine; kupalardan men ve transfer yasağı gibi cezalar vermişti.