61TrabzonHaber-

Trabzonspor, Süper Lig'i dördüncü sırada bitirerek UEFA Konferans Ligi'ne 3. ön elemeden katılma hakkı kazandı. Bu gelişmenin ardından Trabzonspor'un Avrupa'dan elde edeceği gelir merak konusu oldu. Peki Trabzonspor, her şey iyi giderse ne kadar kazanacak?

UEFA, geçtiğimiz sezon Avrupa Ligi'nde galibiyete 570, beraberliğe ise 190 bin Euro ödüyordu. Konferans Ligi'nde gelirlerin, Avrupa Ligi'ne oranla yüzde 30 seviyelerine kadar daha düşük olması bekleniyor.

Konferans Ligi'nde galibiyetlerin 400, beraberliklerin ise 150 bin euro bandında seyredebileceği aktarıldı. Lige katılım bedeli olarak da takımlara yaklaşık 1.75 milyon euro ödeme yapılması bekleniyor. Trabzonspor, gruptaki tüm maçlarından galip ayrılması durumunda 2.5 milyon eurodan fazla kazanacak. Kaybeden ve berabere kalan takımların primleri de galip gelen ekiplere dağıtılacak. Bordo-Mavili ekip, gruplardan çıkması halinde yaklaşık 6.5 milyon euro daha prim alacak. Her şeyin umulduğu gibi gitmesi halinde Trabzonspor'un, gruplardan çıkarken 10-11 milyon euro gelir elde etmesi öngörülüyor.