Trabzonspor’un son Avrupa Ligi maçında Monaco’yu yenmesi grupta dengeleri alt üst etti!

Avrupa Ligi’nde grupta ilk 4 maçta 6 puan toplayan Trabzonspor, 2’de 2 yaparsa lider olarak çıkabilir. Ferencvaros, Perşembe günü Monaco’yu yenerse 4 puan da üst tur için yetiyor. İşte ihtimal hesapları...

-Bu hafta Ferencvaros Monaco maçı berabere biter ve Trabzonspor 2 maçını da kazanırsa lider olarak gruptan çıkar.

- Ferencvaros, Monaco’yu yenerse son 2 maçta temsilcimize 4 puan gruptan çıkmak için yeterli. 2’de 2 yaparsak, Bordo-Mavililer’in Ferencvaros karşısında alacağı en az iki farklı galibiyetler bizi yine lider yapar.

- Monaco, Ferencvaros maçından galibiyetle ayrılırsa, Trabzonspor’un da Kızılyıldız’ı yenmesi son haftaya 3 takımın 9 puanla girmesi demek olur. Fırtına’ya, Ferencvaros karşısında alınacak galibiyet üst tur için yeterli olur. Liderlik şansı Monaco’nun puan kaybetmesi ya da 2’li averajda Fransızlar’la puan ve gollerimiz eşit olduğu için genel averaja kalır.

- Son hafta maçları tamamlandığında 10 puanla Trabzonspor, Ferencvaros ve Monaco’nun eşitleme ihtimali var. Bu durumda bu 3 takımın arasındaki puan cetvelinde Ferencvaros 7 puanla lider, Monaco 6 puanla 2. olurken, Trabzonspor ise 4 puanla Konferans Ligi’ne kalıyor.