İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Trabzonspor iş birliğinde Akyazı Stadı'nda organize edilen programda, Mehmet Akif Ersoy Ortaokulundan 1461 öğrenci tribünlerde kitap okudu.

Trabzonspor forması giyen öğrenciler "Oku" yazan koreografi gösterisi yaptı, ayrıca "Okursuz kütüphane kalmasın" yazılı pankart da açtı.

Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu Müdürü Murat Ali Şahin, etkinliği hem temiz tribün hem de her zaman her yerde kitap okunulabileceğini göstermek için düzenlediklerini söyledi.

Etkinlik sayesinde çok eğlenen öğrencilerin kitap okuma alışkanlığı için önemli bir ortam bulduğunu da anlatan Şahin, "Türkiye'ye kitap okumanın önemini anlatmak istedik. Bunu yaparken de şehrimizin en büyük marka değeri Trabzonspor'u da aramızda görmek istedik." dedi.

Şahin, Trabzonspor Kulübü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün etkinlik için gerekli tüm desteği sağladığına işaret ederek, "Etkinlik sayesinde stadyumu ilk defa gören çocuklarımız da oldu. Onların heyecanında, bu anıyla beraber hafızalarından hiç silinmeyecek bir yer edinmek istedik." diye konuştu.

Öğrencilerden Ferit Efe Usta, tribünde kitap okuduğu için çok mutlu olduğunu belirterek, "Kitap okumayı seviyorum. Özellikle çizgi roman ve macera kitaplarını seviyorum. Bize stadyumda kitap okutmaları çok hoşuma gitti. Daha önce maçlara gelmiştim. Burada kitap okuyacağım hiç aklıma gelmezdi." ifadesini kullandı.

Ömer Yiğit Aydın ise stadyuma ilk defa geldiğini vurgulayarak, "Burası bizim evimiz, burada kitap okumak çok değişik, çok eğlenceli. Maçlara gelmedim daha önce. İlk defa geldim stada, çok güzel. Bundan sonra her zaman geleceğim stadyuma." dedi.

Etkinlik, öğrencilerin Trabzonspor'a tezahüratlarının ardından sona erdi.